«Булочки по 3 копійки»: обов’язково приготуйте та відчуйте смак дитинства
Ностальгія, пам’ятаєте? Як улюблені булочки, що колись коштували 3 копійки, апетитно красувалися на дерев’яних решітках в магазині, які були рогалики спокусливі по 6 копійок! За цим рецептом булочки виходять саме такі, як в нашому дитинстві, ділиться кулінарка Тетяна Петришина.
Інгредієнти:
- Вода тепла — 300 мл
- Дріжджі свіжі -10 г (сухі — 4 г)
- Борошно — 450/500 г
- Цукор -2 ст. л.
- Сіль -1 ч. л. з гіркою
- Масло м’яке — 30 г
Приготування:
У воді розчинити дріжджі, додати цукор, сіль, поступово просіяне борошно, замісити грубе тісто (щоб вода забрала все борошно). Викладаємо тісто на стіл, поступово додаємо в нього м’яке масло, після чого тісто стає еластичне, гладеньке та однорідне.
Тісто перекласти в миску, вкрити плівкою та дати підійти, збільшитись втричі.
Ділимо тісто порціями приблизно по 70 г на булочки, на рогалики — по 75 г. Булочки, сформовані в круглі гладенькі колобки, викласти на застелене пергаментом деко підходити, обов’язково вкрити.
Для рогаликів розкачати колобочок в трикутник довжиною у 21 см, кінець повинен бути тоненький, скрутити в рогалик, кінець підгорнути так, щоб залишився знизу, бо при випічці рогалик розкриється. Дати підійти на застеленому пергаментом деку близько 20−30 хвилин (вкрити плівкою/ рушничком вологим).
Випікати слід в заздалегідь розігрітій духовці при t 200 градусів 15−20 хвилин до злегка золотистого кольору так. Включаємо духовку, на дно ставимо місткість (стара сковорідка, мисочка). Коли ставимо булочки в духовку, в місткість наливаємо стакан окропу та закриваємо духовку. Хоча можна пекти й без пару.
Раніше «ФАКТИ» публікували рецепти булочок для бургерів, ароматних булочок з родзинками та ніжних булочок з джемом.
23103Читайте нас у Facebook