- 14:01 Поліція розшукала поціновувачку росії, що оскандалилася в київському метро: що їй загрожує
- 13:31 Не «ждуни», а розвідники: військовий розповів, для чого ворог використовує БпЛА із сонячною панеллю
- 13:00 Євроінтеграція України під питанням: Мерц не очікує змін до 2034 року
- 12:57 «Швидка» потрапила у ДТП у Дніпрі: загинув медик
- 12:30 Чому автор першої української Конституції Пилип Орлик і його син, французький дипломат, вдавали на людях, що вони незнайомі: знайдено документи
- 12:01 Де і о котрій годині дивитись онлайн Усик — Дюбуа 2: розклад трансляцій та прогноз на бій-реванш за титул абсолютного чемпіона світу
- 11:46 Вночі ворог атакував Україну понад 340 дронами та 35 ракетами: скільки з них вдалося збити
- 11:32 Трамп у розмові із Зеленським пропонував Україні перейти в наступ — ЗМІ
- 11:11 Батіг Індіани Джонса, подарований принцу Чарльзу, пішов з молотка за півмільйона доларів
- 11:05 Смачні кабачки по-корейськи: цей салат — справжній вибух смаку
- 10:46 У потрібний час у потрібному місці: астрологи назвали знак Зодіаку, якому пощастить у вихідні 19 та 20 липня
- 10:19 Поліцейська спецоперація в Україні посварила Словаччину та Чехію: що сталося
Порадуйте родину смакотою: готуємо тонкі млинці на воді

Масниця (Масляна, Колодій) — це народне свято проводів зими й зустрічі весни. Святкують його цілий тиждень, впродовж якого печуть млинці та варять вареники з сиром, маслом та сметаною. Млинці пекли впродовж усієї Масляної — на честь слов'янського бога Сонця Ярила, а в кінці святкування спалювали опудало — Мару, яка символізувала смерть і народження природи. Масляний тиждень або Сирна седмиця — це останній тиждень перед Великим постом, ділиться кулінарка Світлана Юрченко.
Тож тиждень слід почати з випікання млинців.
Інгредієнти:
- 250−300 г борошна
- 500 мл теплої води
- 2 яйця
- 2 ст.л. майонезу чи сметани
- 1 ст.л. цукру
- 2−3 дрібки солі
- 4 -5 ст.л. олії
- ванільний цукор за бажанням
Приготування:
Наливаємо теплу воду, вбиваємо яйця, додаємо майонез чи сметану, сіль, цукор, збиваємо міксером чи вінчиком. В декілька прийомів додаємо просіяну муку, гарно перемішуємо та вливаємо олію, знов перемішуємо. За бажанням можна додати ванільного цукру.
Тісто має відпочити 10−15 хв. Пательню перед першим млинцем змащую олією або кусочком сала. На гарно розігріту пательню наливаємо тоненько тісто та печемо до рум'яного кольору. Млинці виходять смачні та тоненькі.
Нагадаємо рецепт дуже ніжних та соковитих млинців з м’ясом.
23160Читайте нас у Facebook