Вишукані чаї — задоволення не із дешевих. До того ж чимало з них мають у складі ненатуральні інгредієнти, які підсилюють смак та аромат. Отож, краще за все заварити натуральний лавандовий чай вдома. Рецептом ароматного напою поділилась кулінарка Ардія Діаманті.
— Цей чай дуже популярний у Провансі, — розповідає Ардія Діаманті. — Він смакує навіть охолодженим. При бажанні лимон можна замінити апельсином. Лавандово-цитрусовий чай чудово поєднується з десертами із шоколаду, чизкейком та медом. Для його приготування використовуйте лише квіти лаванди — не стебла, інакше буде гірчити. Подавати чай краще за все у прозорій або білій чашці, щоб було видно його ніжний рожевий колір. Аромат чаю неперевершений.
Чай з лавандою та лимоном
Висушені квіти лаванди залити окропом, вичавити сік з лимона, дати настоятися кілька хвилин. Наливаючи у чашку, користуйтесь спеціальним ситечком.
І смачного!
Раніше Марина Боржемська поділилася рецептами самих популярних освіжаючих у спеку напоїв.
Читайте також: Освіжаюча м’ятна кава: свіжий смак літа
Фото з альбому Ольги Сметанської
206Читайте нас у Facebook