- 17:46 «В історії з Іраном мене радує китайська беззубість»: Віктор Таран — про «вісь зла» і карму
- 17:24 Вони досі користуються титулами: королівські експерти роздратовані Меган та Гаррі
- 16:57 Як позбутися павуків у будинку: прості лайфхаки для домогосподарок
- 16:33 «Нема в путіна жодних аргументів»: польський чиновник про бойові дії рф влітку
- 16:11 «Шахтар» дізнався першого суперника в Лізі Європи: результати жеребкування 1-го відбірного раунду
- 16:07 Молоко допоможе огіркам швидше дозріти, але тільки не магазинне: три рецепти підживлення
- 15:41 В Україні збираються змінити систему пільгового проїзду ветеранів у громадському транспорті: що пропонують
- 15:32 Протидіють зниженню цін на ліки в інтересах великих виробників: Кушнірук про дії МОЗ на фармринку
- 15:22 «Словаччина не має причин страждати через Україну»: Фіцо знову зробив скандальну заяву
- 15:05 Зростання мит на сою і ріпак підірве довіру до українського експорту в світі, — експерти
- 14:52 Багет із фаршем для перекусу на природі: готується за 10 хвилин на сковорідці або мангалі
- 14:43 Допоможіть збивати «шахеди»: небесні янголи вогневої групи ДФТГ «Мрія» звернулися до українців
Спробуйте і ви цей популярний японський десерт: готуємо моті

В сезон фруктів та ягід готувати десерти — сама насолода. Останнім часом великої популярності набуває японський десерт моті. Це невеликі тістечка, які складаються з клейкого рисового тіста, з різними начинками, ділиться кондитерка Тетяна Ярова.
Інгредієнти для тіста:
- 30 г цукрової пудри
- 110 г рисового борошна
- 180 мл води
- 20 г олії
- Барвник (на кінчику ножа)
- Кукурудзяне борошно або крохмаль
Варіанти начинки:
- 90 грамів розтопленого шоколаду + 250 грамів маскарпоне
- 250 грамів маскарпоне + 50 грамів згущеного молока
- Можна додавати улюблені джеми або фрукти
У невеликій місткості з'єднайте рисове борошно з цукровою пудрою. Потім влийте вже забарвлену барвником воду з олією. Поступово замішуємо тісто, яке має бути за консистенцією схожим до сметани.
Потім накрийте миску харчовою плівкою, зробіть декілька проколів в плівці ножем і відправте в мікрохвильовку на 2 — 2,5 хвилини. Головне, досягти моменту, коли уся маса завариться і буде одного кольору. За неможливості використання мікрохвильовки, можна скористатись добре розігрітою сковорідкою з антипригарним покриттям. Масу потрібно постійно помішувати, доки не завариться.
Готове тісто викладіть на робочу поверхню, присипану кукурудзяним борошном і накрийте плівкою. Дайте тісту добре охолонути, розділіть на 6 частин і розкачайте кожну з них. Покладіть начинку. Сформуйте моті, защипуючи краї тіста в центрі.
Раніше відома кулінарка Ліза Глинська поділилася рецептом найніжнішого полуничного суфле.
1488Читайте також: Печиво «Персики» із сирним кремом — новий смак випічки дитинства
Читайте нас у Facebook