Баклажани з квасолею: приготуйте у сезон, бо потім будете шкодувати
Нещодавно ми пропонували вам рецепт салату із перцю й квасолі. А зараз радимо приготувати шалено смачну закуску — справжній шедевр! Баклажани з квасолею на зиму виходять дуже ситними та неймовірно колоритними завдяки сезонним овочам. Така заготівля сподобається всім любителям баклажанів, пояснює кулінарка Оксана Ігнатишина.
Інгредієнти:
- Баклажани — 1 кг
- Помідори — 1,5 кг
- Болгарський перець — 800 г
- Цибуля — 500 г
- Морква — 300 г
- Квасоля — 1 стакан
- Олія для смаження, оцет — 2 ст. ложки,
- цукор — 0,5 стакана, сіль за смаком (приблизно 30 — 50 г)
- Часник — 1 головка
- Свіжомелений перець — за смаком (приблизно 1 чайна ложка)
Приготування:
Квасолю залити водою на 6−8 годин, краще на ніч. Відварити майже до готовності. Овочі помити, баклажани і цибулю нарізати півкільцями, моркву натерти на корейську тертку, перець соломкою. Помідори перекрутити на м'ясорубку або збити блендером. Баклажани посолити на 30 хвилин, якщо треба, щоб вийшла гіркота, промити і злегка обсмажити на олії невеликими порціями. Скласти в каструльку чи миску, де будете варити салат.
Обсмажити цибулю до прозорості, додати моркву, протушкувати разом хвилин 5, все скласти в ту саму каструлю, додати відварену квасолю.
Помідорну масу прокип'ятити хвилини 2, залити овочі, додати порізаний перець, сіль, цукор і проварити все разом хвилин 30. За 10 хв до закінчення варки додаємо часник, чорний перчик і пробуємо, чи всього вистачає. Додаємо оцет і знову пробуємо. Проварюємо ще хвилин 5, розкладаємо у стерильні баночки, закатуємо і укутуємо.
Нагадаємо рецепт овочевої сковорідки.
3404Читайте нас у Facebook