- 09:12 Букмекери помилилися: «Євробачення» виграла Австрія
- 08:41 Київ відбивався всю ніч: після потужної нічної атаки дронів у столичному регіоні є жертви та руйнування
- 08:14 Дівам варто позбавитись всього зайвого, а Ракам — пробачити старі образи: гороскоп на неділю, 18 травня
- 17.05 22:26 Цю каву подають із фініками: незвичайний напій варто спробувати
- 17.05 21:59 Улюблений смаколик королів: готується дуже швидко і просто
- 17.05 21:30 Вигляд доньки Анджеліни Джолі та Бреда Пітта, що виходила з лікарні, схвилював шанувальників
- 17.05 21:01 Тільки не пакети: поширена помилка на кухні, через яку полуниця швидко псується
- 17.05 20:35 Пройшов Харківський, Донецький та інші напрямки: в бою загинув 52-річний воїн зі Львівщини
- 17.05 20:07 Пишні шоколадні вареники на пару: дуже смачна страва української кухні
- 17.05 19:56 Водоліям — «Імператор», Левам — «Зірка», а Тельцям — «Король Пентаклів»: Таро-прогноз та поради карт на 18 травня
- 17.05 19:48 У кремлі назвали умови можливої зустрічі Зеленського і путіна
- 17.05 19:44 Національна гвардія України отримала покращений «Град»: експерт знайшов у ньому сумнівне рішення
Особливо смачно — з грибною підливою: справжній «гуцульський дерун» від фудблогера Олексія Міля

Відомий фудблогер Олексій Міль, який раніше розповів, як приготувати гречаники у томатному соусі, поділився рецептом панського або гуцульського деруна.
«Дуже смачна штука — подавайте з грибною підливою», — написав він.
Інгредієнти:
для начинки:
- 70 г цибулі
- 200 г грибів
- 200 г м’яса або фаршу
- 2 ст. л сметани
- сіль, перець, сушений часник +12 г олії
- 30−40 г твердого сирудля дерунів:
- 500 г картоплі
- 70 г цибулі
- 1 ст. л борошна
- яйце
- сіль, перець, куркума
- 30−40 г олії для смаженняСпосіб приготування:
— спершу приготуйте начинку. На олії обсмажте пару хвилин м’ясо або фарш. Додайте цибулю, і перемішуючи смажте 4хв. Додайте гриби і смажте ще 6−7 хв
- влийте сметану, додайте сіль, перець і сушений часник. Перемішуючи смажте 4−5хв і готово
- натріть на найтоншій тертці картоплю. Щоб картопля не чорніла, чередуйте натирання картоплі з цибулею
- додайте борошно, яйце, сіль та перець, куркуму (для гарного жовтого кольору), давлений часник і вимішайте. Рідину з картоплі не зливайте, так деруни вийдуть пухкіші
- влийте олію, та викладіть ложкою дерун, один великий, на всю поверхню дна. Смажимо на середньому вогні, до золотистості, і тоді перевертаємо. Коли буде готово, по центру деруна викладіть м’ясну начинку, і трішки сиру
- складіть дерун вдвоє, і просмажте з обох сторін по одній хвилині, щоб розтопився сир.
- просушіть на серветці від олії, і подавайте з грибною підливою поки гарячі.
Раніше «ФАКТИ» писали, як приготувати королівські деруни, деруни «Бандуряники», а також картопляні млинці з сиром та шинкою.
674Читайте нас у Facebook