- 11:55 Свідчення Гладковського в разі його екстрадиції до України можуть стати вироком для Порошенка, — Сергій Іванов
- 11:54 Шпигувала за ППО і готувала удар по правоохоронцям: на Полтавщині знешкодили агентку росіян, яка «залягла на дно».
- 11:32 Водіїв-рецидивістів хочуть карати суворіше: за що можуть позбавити прав на рік
- 11:09 Зірка «Барселони» вдруге стане батьком: мама — колишня хокеїстка
- 10:46 Приватний будинок директора Одеського зоопарку знищено внаслідок нічного нальоту ворожих безпілотників на регіон
- 10:25 Існує ризик, що рф затягне переговори на все літо, — ЗМІ
- 09:56 Дрон атакував арсенал під Сімферополем: партизани повідомляють про втрати серед російських військових
- 09:31 Підозрюваний у підпалі будинків та автомобіля прем'єра Британії Стармера виявився українцем
- 09:06 Умєров «за старшого»: Зеленський затвердив склад українських переговорників у Стамбулі
- 08:41 ЗСУ втратили ще один F-16: як це сталося
- 08:16 Дівам не варто панікувати, а Рибам — перевантажуватися: гороскоп на п’ятницю, 16 травня
- 15.05 22:26 Секрети вибору ідеальної сумки на кожен день: деякі нюанси вас здивують
Тісто пухке, випічка невагома: готуємо крафіни до Великодня

Великодня випічка — одна з найсмачніших. Це і крафіни, і паски з самим різним смаком. Крафіни з'явилися в Австралії 2013 року, відтоді вони активно завойовують популярність у всьому світі. В основі завжди здобне дріжджове тісто, яке прошаровується м'яким вершковим маслом. Приготуйте, бо це дійсно смачно, ділиться кулінарка Світлана Зиміна-Тринчій.
Інгредієнти:
- Молоко — 220 мл
- Борошно — 700 г
- Яйце — 2 шт.
- Яєчні жовтки — 4 шт.
- Цукор — 80 г
- Ванільний цукор — 15 г
- Масло — 80 г в тісто і 100 г для змащування
- Дріжджі — 40 г
- Сіль — 1 ч. л.
- Родзинки — 100 г
Приготування:
Розмішати молоко, дріжджі, цукор. Залишити на 15 хвилин.
Яйця і жовтки збити міксером. Вилити в борошно дріжджі, яйця і розтоплене масло.
Замісити тісто, щоб не липло до рук. При потребі трішки додати борошна.
Поставити в тепле місце на 1 годину.
Розділити тісто на три частини й виробити крафіни. Кожну частину тоненько розкачати, змастити маслом і викласти родзинки. Згорнути в рулет, розрізати вздовж. Кінці скрутити равликом у вигляді башти. Викласти в форми (в мене вийшло дві форми діаметром 13 см і одна 9 см) й дати постояти близько 1 год.
Випікати при температурі 180 градусів 10 хвилин, далі при 170 градусах ще 30 хвилин.
Раныше «ФАКТИ» публікували ще один рецепт до Великодня — домашньої ковбаси зі свинини.
15532Читайте також: Готуємося до Великодня: оригінальний спосіб фарбування яєць
Читайте нас у Facebook