- 06:02 Східний гороскоп на неділю, 22 червня: що принесе «День собаки-сьорбаки»
- 05:00 Принц Вільям святкує: майбутньому королю виповнилося 43 роки
- 04:04 Після ударів Ізраїлю по Ірану: що говорила Баба Ванга про початок Третьої світової війни
- 03:20 «Вау, русалка!»: дружина внука Алли Пугачової показала фігуру у бікіні
- 03:01 Зобов’язаний знати кожен власник кота: названо 6 основних правил котячого етикету
- 00:06 Клубний чемпіонат світу-2025 з футболу: календар, результати та відеоогляди матчів, розклад телетрансляцій
- 21.06 22:27 Ефект Дідро: розуміння цього явища допоможе уникнути зайвих витрат
- 21.06 22:01 Спаржа з часником і пармезаном: королівські ласощі, які готуються дуже просто і швидко
- 21.06 21:31 Не дозволяла солодке: Дженніфер Еністон поділилась трьома важливими життєвими уроками від мами
- 21.06 21:02 Призводить до перевтоми: несподівані побічні ефекти надмірного вживання кави
- 21.06 20:35 Осиротів півторарічний син: захисник з Хмельниччини не пережив важке поранення, яке отримав у бою
- 21.06 20:07 Салат з ананасом на грилі та лохиною: справжня смакова бомба
Пісні голубці з картоплею: простий рецепт дуже смачної страви від фудблогерки Лілії Цвіт

Поки господині готуються до Великодня, збираючи рецепти пасок, триває піст. Це час помірності для вірян, зокрема в їжі, коли вони не вживають скоромних страв. Тому пропонуємо рецепт пісних голубців. Вони бувають не тільки з перловкою та грибами, а й з картоплею. Голубці з картоплею від фудблогерки Лілії Цвіт можна варити в каструлі або запікати в духовці. Збагатити смак пісних голубців з картоплею можна овочами та ароматними спеціями. Виходить дуже смачно та просто. Якщо хочете, можете приготувати декілька порцій, щоб заморозити.
Приготування
Спочатку потрібно у капусти вирізати качан, щоб листя добре пропарилося. Далі занурюємо капусту у киплячу солону воду. Через кілька хвилин починаємо відділяти пропарені листочки. Коли вони охолонуть, з листя капусти потрібно зрізати товсті прожилки. Їх не викидаємо, а складаємо на дно каструлі, в якій будуть тушкуватись голубці.
Далі готуємо начинку до голубців. Для цього треба картоплю та цибулю натерти на мілкій тертці. Додати сіль, перець. І поставити на маленький вогонь, щоб заварити картоплю до загустіння. Цей процес випарювання зайвої вологи при постійному помішуванні картоплі займає до 10 хвилин. До готового картопляного пюре додаємо дві цибулини. Їх потрібно попередньо посмажити на пательні до золотистого кольору.
Формуємо голубці зручним для вас способом і складаємо у каструлю. Заливаємо заливкою, для якої розчиняємо у воді сіль і томатну пасту, і ставимо тушкувати голубці з картоплею мінімум на 1 годину.
Інгредієнти:
капуста — 1 шт. (~1 кг)
картопля — 1 кг
цибуля — 2 шт.
сіль — 1 ч. л.
перець мелений — 0,5 ч. л.
цибуля для смаження — 2 шт.
Заливка:
1,5 л води
1,5 ч. л. солі
1 ст. л. томатної пасти
Традиційно голубці з картоплею подають із засмаженою цибулею.
Раніше Лілія Цвіт також розповідала, як приготувати ароматний морквяний кекс по-домашньому.
1081Читайте нас у Facebook