- 08:17 Овнам не потрібно сьогодні «з'ясовувати стосунки», а Левам не варто ризикувати: гороскоп на 22 червня
- 07:00 Просто хочеться плакати: в Мережі порівняли пенсії в ЄС і Україні
- 06:02 Східний гороскоп на неділю, 22 червня: що принесе «День собаки-сьорбаки»
- 05:00 Принц Вільям святкує: майбутньому королю виповнилося 43 роки
- 04:04 Після ударів Ізраїлю по Ірану: що говорила Баба Ванга про початок Третьої світової війни
- 03:20 «Вау, русалка!»: дружина внука Алли Пугачової показала фігуру у бікіні
- 03:01 Зобов’язаний знати кожен власник кота: названо 6 основних правил котячого етикету
- 00:06 Клубний чемпіонат світу-2025 з футболу: календар, результати та відеоогляди матчів, розклад телетрансляцій
- 21.06 22:27 Ефект Дідро: розуміння цього явища допоможе уникнути зайвих витрат
- 21.06 22:01 Спаржа з часником і пармезаном: королівські ласощі, які готуються дуже просто і швидко
- 21.06 21:31 Не дозволяла солодке: Дженніфер Еністон поділилась трьома важливими життєвими уроками від мами
- 21.06 21:02 Призводить до перевтоми: несподівані побічні ефекти надмірного вживання кави
Великодня випічка - одна з найсмачніших і найочікуваніших. Цікаво дегустувати різні види пасок. А яку любите ви? Якому декору надаєте перевагу?
Рецептом паски на вершках поділилася кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова, яка раніше пропонувала приготувати глазур для паски без білка.
Паска на вершках
- 150 г вершків
- 500 -550 г борошна
- 8 г ванільного цукру
- 15 г пресованих дріжджів
- 150 г цукру
- 150 г вершкового масла
- 150 г яєць
- Щіпка солі та куркуми
- 150 г родзинок
- Сік 1 апельсина
Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури
Готуємо опару
Беремо із загальної кількості інгредієнтів
- 100 г вершків
- Дріжджі
- 1 чайну ложку цукру
- 50 г борошна
Усе з'єднуємо, даємо постояти 30 хвилин.
Яйця збиваємо з цукром і ванільним цукром. Додаємо куркуму (для більш яскравого кольору). Потім — опару і добре все перемішуємо. Додаємо борошно і замішуємо тісто, поступово додаючи розтоплене вершкове масло і решту теплих вершків. Вимішуємо. Накриваємо плівкою. І залишаємо в теплому місці хвилин на 30.
Зробити обминку, змастивши руки олією, і залишити ще на пів години.
Додати родзинки, витримані в апельсиновому соку дві години, перемішати і залишити ще на пів години. Наповнюємо формочки наполовину. І залишаємо в теплому місці для збільшення об'єму приблизно в 2 рази.
Випікаємо за 170 градусів 30−35 хвилин.
Нагадаємо рецепт запеченого сиру.
Фото з альбому Елли Іванової
619Читайте нас у Facebook