- 22:27 Наймодніший сувенір-2025: як вибрати подарунок
- 21:59 Чудова заправка для салатів: готується просто і швидко
- 21:29 Дженніфер Лопес святкуватиме день народження концертом у Туреччині
- 21:00 Робіть це під час ходьби й можете за місяць втратити до 4 кілограмів ваги
- 20:55 «Шахтар» зіграв у гостях внічию з «Ільвесом» і вийшов у відборі Ліги Європи на турецького гранда: відеоогляд матчу
- 20:35 Він мав позивний «Меджик», що означає чарівник: під Куп’янськом поліг 28-річний воїн з Запоріжжя
- 20:07 Консервовані огірки з кетчупом: незвично, але дуже смачно
- 19:39 Україна розгортає десятки тисяч перехоплювачів, щоб зупинити російські «Шахеди»
- 19:14 Вперше за довгий час: популярна телеведуча звернулася до мережі
- 19:02 Близнюкам — «Дама мечів» та рішучість, Терезам — «Лицар Жезлів» та бурхливі емоції: Таро-прогноз на 18 липня
- 18:44 путін вже відповів на ультиматум Трампа: аналітик пояснив задум кремля
- 18:30 У Польщі закривають притулки для українських біженців
Галушки з сушеними грибами: смакота, яка точно вас порадує

Це страва української національної кухні з вареного тіста у вигляді квадратиків, кульок або пальчиків. Галушки готують з різноманітного борошна, з поєднань борошна з картоплею або сиром. Галушки можуть бути солодкі або солоні з додаванням розтопленого вершкового масла. Блогерка Світлана Климовська радить спробувати рецепт класичних галушок з сушеними білими грибами та маслом.
Складники:
- 200 г борошна
- 20 г оливкової олії
- 1 яйце
- Сіль
- 80 г води
- 100 г вершкового масла
- 100 г сушених грибів або 200 г морожених
- Сіль та перець за смаком
- Кріп або петрушка для подачі
Приготування:
В борошно влити воду, олію та збите з сіллю яйце. Замісити м’яке тісто. Накрити тісто харчовою плівкою та залишити на столі на 20 хв. Розкачати в пласт і нарізати на квадрати або розтягнути в тоненьку ковбаску і нарізати у вигляді маленьких пальчиків. Кожен пальчик прокрутити між долонями, надаючи їм продовгувату форму.
Тісто під час варіння збільшується, тому намагайтеся робити галушки маленькими.
Підготувати заправку. Гриби сушені попередньо замочити на 3 години в холодній воді або на 20 хв в гарячій. Злити воду, промити гриби, залити чисту воду та варити протягом 20 хв, відкинути на друшляк. Порізати гриби на смужки. Обсмажити на оливковій олії з часником та спеціями, можна додати нарізану кубиком цибулю.
Приготувати масло «нуазет». Порізати вершкове масло на кубики, викласти в сотейник з товстим дном та довести масло до 144 градусів. Або до насиченого коричневого кольору. На дні сотейника пригорить білок, а зайва рідина випариться. Ви отримаєте очищене масло.
Відварити галушки в підсоленій воді. Після підняття галушок варити 5−10 хв. Перекласти галушки в горщик або керамічну миску, полити маслом, а зверху додати смажені білі гриби, притрусити зеленню. Морожені білі гриби можна смажити відразу, не відварюючи.
Нагадаємо рецепт грибного супу на курячому бульйоні з галушками.
182Читайте нас у Facebook