ПОИСК
Книга рецептів

Найніжніші кутаби зі смачною начинкою: ідеальний рецепт сніданку чи вечері

12:50 7 липня 2024
кутаби

Кутаби, як і шакшука, — страва добре відома у турецькій та азербайджанській кухні. Це дуже тонкі чебуреки з крутого тіста, у формі півкола (половинка місяця).

Існують сотні рецептів кутабів, що відрізняються способом приготування тіста та фаршу.

«Кутаби з великою кількістю начинки настільки смачні, що добавки захочуть усі. Тому готуйте відразу більше» , — радять шеф-кухарі місцевих ресторанів.

Інгредієнти для тіста:
борошно — 200 гр.
вода — 95 мл.
соняшникова олія — 10 гр.
сіль — 3 гр.

РЕКЛАМА

Інгредієнти для начинки:
сир сулугуні
кріп
петрушка
кінза
щавель
зелена цибуля
сіль
перець
вершкове масло
рослинна олія.

Приготування:
Тісто. У миску додати 200 г борошна, 3 г солі, 10 мл рослинної олії та 95 мл чистої води. Замісити тісто до однорідного стану, накрити його фольгою або харчовою плівкою та прибрати на 30 хвилин у холодильник.

РЕКЛАМА

Начинка. Дрібно нарізати зелень та зелену цибулю. Додати до зелені та цибулі натертий сир сулугуні. Посолити і поперчити до смаку, ретельно перемішати.

Тісто з холодильника поділити на невеликі шматочки. Кожен шматочок розкачати в тонкий лист. У центр листа викласти начинку, змастити олією і скласти тісто навпіл, загортаючи краї.

РЕКЛАМА

Смажити кутаби на сковороді з двох боків до золотистого кольору. Готові кутаби змастити вершковим маслом і викласти на тарілку.

До домашніх кутабів подають кисломолочні продукти або роблять спеціальний соус на основі кислого молока з додаванням рубленої зелені та часнику.

Раніше ми публікували рецепт плескавиці — страви балканської кухні, яка, як правило, готується з двох видів фаршу, а також рецепт літньої запіканки з капустою.

9668

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів