Страви з баклажанів обожнює багато хто. Але існує стереотип, що готувати їх потрібно довго і складно. Кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова розвіює цей міф, ділячись рецептом баклажанової закуски.
Приготуйте цю страву зараз, поки бакалажани ще є на ринку. Подавайте закуску зі свіжим ароматним хлібом або тостами. Пригощайте рідних і близьких — нехай вони оцінять вашу майстерність. Якщо страва сподобається, обов'язково запишіть рецепт у блокнот — паперовий чи електронний, адже рецепти швидко забуваються. Охоче діліться рецептами з колегами, сусідами та друзями. Можливо, колись і вони поділяться з вами вдалим рецептом.
- Це смачно з хлібом, зі смаженими овочами, з картоплею та м'ясом, — каже Елла Іванова. — Оливкову олію можна замінити соняшниковою. Альтернативою петрушці може послужити ваша улюблена зелень.
Баклажанова закуска
2 баклажани (запікаємо до готовності без шкірки). Дрібно ріжемо. Додаємо подрібнену петрушку і зубчик часнику, а також 2 столові ложки оливкової олії.
Сіль і перець додавайте за смаком.
І смачного!
Нагадаємо рецепт маріупольського рататуя.
Фото з альбому Елли Іванової
105Читайте нас у Facebook