ПОИСК
Книга рецептів

Ідеально для холодних вечорів: готуємо глінтвейн

20:25 27 листопада 2024
Глінтвейн

Глінтвейн — це класика зими, і він чудово смакує не лише на різдвяних ярмарках, а й вдома. У жодному разі не давайте глінтвейну закипіти, інакше алкоголь випарується і зникне аромат — оптимальна температура в районі 70−80 градусів. Чим довше глінтвейн настоюється, тим ароматнішим він стає. Тому слід через деякий час видалити спеції, щоб вони не стали домінуючими, пише gutekueche. Нагадаємо ще один рецепт глінтвейну — вроцлавського ромового «гжанцю».

Інгредієнти:

  • 3 палички кориці
  • 1 лимон
  • 1 апельсин
  • 6 шт. гвоздики
  • 1 літр червоного вина
  • 4 ст.л. цукру

Інгредієнти для прикраси:

  • апельсин
  • 1 зірочка бодяну
  • 2 палички кориці

Приготування:

Нагрівайте червоне вино зі спеціями та цедрою апельсина та лимона протягом 1 години під кришкою, але не давайте йому закипіти. Потім дайте глінтвейну настоятися не менше пів години. Потім перелийте його через сито і знову підігрійте перед насолодою, а потім розлийте у відповідні келихи. Додайте в келих скибочку апельсина, бодян, палички кориці та подавайте.

РЕКЛАМА

Замість цукру можна також підсолодити глінтвейн медом або кленовим сиропом.

Нагадаємо рецепт желе зі смаком глінтвейну.

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

210

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів