Тільки не доводьте до кипіння: як подавати та пити глінтвейн цієї зими
Глінтвейн має довгу і багату історію, і більшість європейських народів мають власну версію цього гарячого, пряного, фруктового напою. У британців — mulled wine, у французів — vin chaud, у німців — glühwein, а у греків — krasomelo. Ви додаєте суміш спецій у вино на свій вибір, підігріваєте його і подаєте гостям у зимові місяці. Однак якщо ви хочете, щоб ваше тепле частування пройшло добре, є кілька нюансів, які слід врахувати, пише видання Tasting Table.
Читайте також: Новорічний салат «із секретом»: феєрверк смаків
До речі, нагадаємо поради експерта щодо вибору напоїв до новорічної вечері.
Що стосується основи, то існує багато різних типів вин, які можна використовувати для глінтвейну. Якщо ви віддаєте перевагу червоним винам, то можна взяти червоне вино з легким або середнім вмістом алкоголю, а не щось більш насичене, і спеції, які ви використовуєте, слід підбирати відповідно до цього. Можливо, варто додати більше кардамону до більш світлого червоного вина, але при цьому не забувайте про такі спеції, як мускатний горіх, з більш насиченою основою. Якщо ви хочете чогось унікального, можна приготувати глінтвейн і з білим вином.
Цілі гвоздика, кориця та бадьян особливо важливі для хорошого глінтвейну. Мелені версії спецій по-різному вбираються у вино, тому будь-який рецепт, який ви використовуєте, може не спрацювати. Вони також можуть швидко втрачати свою силу, тому вино може вийти м'яким. Крім того, мелені спеції можуть вплинути на прозорість і консистенцію вина. Цілі спеції можна легко відфільтрувати, і вони виглядають набагато краще, поки вино настоюється.
Читайте також: Зі смаком глінтвейну: Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом «трохи різдвяного десерту»
Традиційно глінтвейн — це гарячий напій. Тепло необхідне для того, щоб витягти аромат зі спецій, які ви використовуєте, і вино також слід подавати гарячим. Тепло — це частина привабливості. Воно робить напій дуже приємним у холодний зимовий день. Але гарячий не означає киплячий, а кип'ятіння глінтвейну слід уникати за будь-яку ціну.
Хоча деякі скляні посудини і виглядають належним чином, і демонструють яскравий колір вина, вони не є обов'язковими. Глінтвейн — це, по суті, напій, що заспокоює. Тому товстий керамічний кухоль — це і затишно, і зручно, навіть якщо він не виглядає висококласним. Який б ви не обрали, він повинен мати ручку — з міркувань комфорту, перш за все.
Нагадаємо рецепт желе зі смаком глінтвейну.
197Читайте нас у Facebook