ПОИСК
Книга рецептів

Пряний оселедець: ідеально смакуватиме до картоплі у мундирах

20:05 18 грудня 2024
Пряний оселедець. фото aniagotuje.pl

Оселедці зі спеціями не тільки смачні, але й дуже прості у приготуванні. Рецепт містить різні спеції, але їх можна замінити готовою сумішшю. Страва вам точно сподобається, і ви не раз повертатиметесь до неї, пише авторський кулінарний сайт aniagotuje. Пропонуємо також рецепт естонської закуски з оселедцем.

Інгредієнти

  • філе оселедця — 500 г
  • ріпакова або лляна олії — 100 мл
  • цибуля шалот — 100 г
  • рідкий мед — 1 плоска чайна ложка
  • французька гірчиця — 20 г
  • лавровий лист — 2 шт.
  • перець у зернах — 1 плоска чайна ложка
  • мелена кориця — 1 чайна ложка
  • гвоздика — 6 шт.
  • насіння анісу — 1 «зірка»
  • кардамон — 4 шт.

Приготування:

Найкращі оселедцеві страви зазвичай отримують з молодого оселедця, який ще не нерестився. Однак купити матіас досить складно, тому що вони не всім по кишені та не завжди бувають у місцевих магазинах. Тому можна сміливо вибирати класичне філе оселедця в розсолі або в олії. Варто заздалегідь замочити солоні оселедці в холодній воді або молоці і перевірити, чи ідеально вони солоні (як ви їх любите). Оселедець (від олії або зайвої солі) обсушіть паперовим рушником і наріжте шматочками довжиною близько 2,5 см.

РЕКЛАМА

Очистіть близько 100 грамів (бажано маленьких) цибулин шалот і розріжте їх уздовж навпіл, або тонкими скибочками, або кільцями. У миску налийте 100 мл (або трохи більше) реп’яхової олії або делікатного лляного масла (або навпіл). Додайте плоску чайну ложку рідкого меду. Також до інгредієнтів додайте 20 г (приблизно дві столові ложки) французької гірчиці. Нарешті додайте лаврові листки і зерна духмяного перцю. Після чого додайте решту спецій.

Все акуратно, але ретельно перемішайте і перекладіть у велику банку або інший скляний посуд, який щільно закривається. Гострі оселедці зберігати в холодильнику. Найкраще вони смакують не раніше ніж через два дні після приготування. При правильному зберіганні вони залишатимуться свіжими та матимуть дедалі інтенсивніший смак протягом двох тижнів після приготування.

РЕКЛАМА

Нагадаємо рецепт польського салату «оселедець під периною».

РЕКЛАМА

63

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів