- 22:26 Секрети вибору ідеальної сумки на кожен день: деякі нюанси вас здивують
- 21:59 Модний смаколик з фініків: готується буквально за хвилину
- 21:00 Застосуйте для поливу помідорів пластикову пляшку: ефект дійсно вражає
- 20:36 Осиротіли дві доньки: на Покровському напрямку загинув колишній поліцейський
- 20:09 Яскрава візитівка весни: готуємо салат зі спаржею
- 19:58 Терезам — «Колесо Фортуни», Рибам — «Мир», а Тельцям — «Сонце»: Таро-прогноз та поради карт на 16 травня
- 19:56 Вартість холодної води може зрости до 200 грн за куб: Попенко пояснив, кого з українців змусять платити більше
- 19:53 Потап з пляшкою в руці натякнув на відкриття нового ресторану та побував у паралельній реальності
- 19:47 Заморозки залишили українців без фруктів: які з них можуть різко подорожчати влітку
- 19:19 У росії впав експорт товарів, проте є одне серйозне «але»
- 19:16 Гетманцев закликає НБУ, Мінфін та банки вирішити багаторічну проблему кредитування військових: що відомо
- 19:02 Далеко до виплат суддям та прокурорам: стало відомо, яку пенсію отримують Василь Зінкевич та Софія Ротару
«Будете пекти все літо»: полунична шарлотка — просто та смачно

Шеф-кухар Валентина Кущ (Валя Саєнко), яка нещодавно ділилася рецептом швидких малосольних огірочків, з огляду на те, що розпочинається сезон полуниці, розповіла, як готувати з цією ягодою шарлотку.
На своїй сторінці у соцмережах вона розповіла, що таку шарлотку готувати просто, й не виключила, що любителі випічки робитимуть її все літо: «Це смачно, бо пиріг виходить вологий і в міру солодкий, а ще якщо кислі ягоди, то взагалі… До речі, ягоди можна буде заміняти і гратися. А ще я дуже люблю пироги, де начинки багато, а не одне тісто і це — саме цей варіант».
Інгредієнти:
- Яйця — 2 шт (великі);
- Цукор — 200 г;
- Йогурт або сметана — 200 г;
- Олія або розтоплене вершкове масло — 100 г;
- Борошно — 250 г
- Ваніль;
- Розпушувач — 2 ч л;
- Сіль;
- Полуниця — 350 г.
Читайте також: Улюблений пиріг на новий лад: як приготувати шарлотку з грушею та шоколадом (відео)
Приготування:
- Яйця з цукром взбити до білого, додати йогурт та олію, перемішати.
- Додати всі сухі інгредієнти (борошно, ваніль, розпушувач та сіль), перемішати до однорідності.
- Форму застелити пергаментом, викласти частину тіста, на нього — ягоди, повторити з другою частиною тіста та ягодами.
- Верхній шар ягід варто трохи занурити в тісто руками.
- Випікати при 180 приблизно 50 хвилин.
- Дати охолонути, виймати з форми та смакувати.
Про те, як приготувати яблучну шарлотку на пательні, читайте на нашому сайті.
Фото — скріншот
505Читайте нас у Facebook