- 14.05 22:28 Ці речі варто прибрати перед приходом гостей: чому деякі нюанси дуже важливі
- 14.05 22:01 Наймодніше морозиво: готується миттєво
- 14.05 21:32 Селена Гомес відповіла на чутки про зраду її нареченого Бенні Бланко
- 14.05 21:25 «Шахтар» у серії пенальті переміг «Динамо» і став 15-разовим володарем Кубка України: відеоогляд матчу
- 14.05 21:01 Пересадка квітучої полуниці: як це зробити, щоб не втратити врожай
- 14.05 20:45 «У своїх роботах прагну передати подих миті», — художниця Ольга Ковтун
- 14.05 20:33 Його відрізняли турбота та працьовитість: на Сумщині загинув воїн з Прикарпаття
- 14.05 20:06 Ідеальний медовик, який завжди виходить: приготуйте, бо дуже смачно
- 14.05 19:46 Мобілізація по-новому: що змінилося з травня для військовозобов’язаних
- 14.05 19:19 Як припинити пити: відомий блогер попросив про допомогу
- 14.05 19:12 Міськрада Одеси витрачає мільйони бюджетних коштів на проектування, хоча я готовий оплатити роботи на Інклюзивному пляжі приватним коштом, — Юрій Дегас
- 14.05 18:59 Дівам — «Паж Кубків» та несподівані новини, Козерогам — «Сімка Мечів» і обережність: Таро-прогноз на четвер, 15 травня
Мед, цибуля на тертці та сіль у самому кінці: правила приготування шашлика, «які не розповість жоден кухар»

Шеф-кухар Валентина Кущ (Валя Саєнко), яка розповіла про приготування «швидких» малосольних огірочків, поділилася рецептом маринада для шашлика
На своїй сторінці у соцмережі вона надала кілька порад для приготування класного шашлику, якими не поділиться жоден кухар.
Так, вибираючи мʼясо, вона радить брати частину з жирком — буде соковитіше. Якщо свинина, то підійдуть ошийок, кострець, якщо курка — то краще філе стегна, хоч і просто філе підійде. «Та для нього потрібен гарний маринад і не пересмажити. Або ж брати щось подорожче типу вирізки чи рібая для телятини», — радить Валя Саєнко.
Друга порада — додавати в маринад олію, яка допоможе ароматичним речовинам із часнику, перцю, трав краще проникати в мʼясо, підсилить смак і аромат, а також дасть класну скоринку.
Третя порада — додавати в маринад кислоту, бажано природну, від овочів, наприклад, томати.
«Вина чи фрукти (ківі, ананас…) — обережно. Бо протеаза — фермент, який руйнує білок. Саме тому його часто використовують у кулінарії. Ці ферменти є в цибулі, ананасі, ківі, папаї, в імбиру, інжирі та в натуральному соєвому соусі. Якщо памʼятаєте, я колись вам розповідала про желатин. Ось саме ці продукти не застигають. Але є нюанс. Якщо термічно їх обробити, то вони гублять свої властивості, тому слід використовувати тільки свіжі фрукти чи овочі. Також нюанс, таке мʼясо не потрібно довго маринувати, адже саме в цих продуктах ферменти дуже агресивні», — пояснює шеф-кухарка та додає, що мед відповідає більш за ферментацію і також містить протеазу. Такі ферменти є в кефірі, натуральному соєвому соусі і місо
А ще шеф-кухар радить солити шашлики в самому кінці — сіль витягує вологу з мʼяса
Інгредієнти:
- Свинина — 1 кг;
- Цибуля — 1 велика;
- Часник — 3−4 зубчики;
- Сік томатний (краще просто помідори) — 1 стакан;
- Мед — половина столової ложки;
- Хмелі сунелі — 1 ч л;
- Коріандр — 1 ч л;
- Олія — 50 г;
- Сіль.
Читайте також: Неймовірний соус до шашлику: готується дуже швидко та просто
Приготування:
- Мʼясо зачистити від плівок, нарізати шматочками поперек волокон.
- Цибулю та часник натерти на тертку, додати до мʼяса.
- Додати томатний сік чи свіжі подрібнені помідори, олію, базилік та мед (чи ложку цукру). Гарно «помасажувати» м'ясо та залишити маринуватися на 4 — 6 годин.
- Посолити перед смаженням. М'ясу дати трохи відігрітися після перебування у холодильнику та добре його пом'яти.
- Посмажити, дати «відпочити» 10−20 хвилин та подавати до столу.
Про те, як приготувати шашлик зі свинини на пательні, читайте на нашому сайті.
Фото — скріншот
1889Читайте нас у Facebook