- 08:54 Атака на Україну: в західних областях є загиблі та поранені
- 08:17 Стрільцям потрібний план дій, а Рибам краще провести день на самоті: гороскоп на 12 липня
- 11.07 22:27 Що не варто купувати на літніх розпродажах: ці рекомендації допоможуть вам зберегти гроші
- 11.07 22:00 Домашнє морозиво: готується без морожениці, вершків і цукру
- 11.07 21:31 Літо в розпалі: що посіяти в липні, щоби город не пустував
- 11.07 21:02 Сльози стали моїми: співачка Sowa виступила для героїв підрозділу «Шквал» й згадала найбільш зворушливі концерти
- 11.07 20:36 В окупації робив «коктейлі Молотова» проти ворога, а потім пішов воювати: на передовій загинув захисник із Житомирщини
- 11.07 20:11 Не існує: ЗМІ про кримінальні справи проти Вагіфа Алієва та його бізнес
- 11.07 20:09 Готуємо фарширований перець: ідеальна страва для літнього меню
- 11.07 19:55 Підозра Шабуніну — попередження для всіх, хто «воює» у ресторанах, — ветеран
- 11.07 19:43 Війна у спадок: Рубіо про те, чому розмови між американським та російським президентами не призводять до миру
- 11.07 19:35 ДБР повідомило про підозру антикорупціонеру Шабуніну: що про це відомо
Приправа з листя хрону: можете готувати ціле літо, бо це дуже смачно

Загалом рання зелень дуже корисна та смачна. Проте листя хрону ми зазвичай додаємо при солінні овочів. А виявляється, приправа з них підходить до всього, до того ж вона дуже смачна, а на її приготування витрачається всього 10 хвилин. Можна використовувати як заправку до свіжих овочевих салатів, як самостійний соус до м’яса або риби, та й просто, як пасту на хліб або гріночку — все смачно, ділиться кулінарка Інна Бакалюк.
Інгредієнти:
- Листя хрону — 200 г
- Помідори — 1,3 кг
- Часник — 80 г
- Гострий перець — 1 шт
- Олія — 80 мл
- Хмелі-сунелі — 1,5 ч. л.
- Цукор — 2 ч. л.
- Сіль — 1,5 ч. л.
Вихід: 3 банки по 0,5 л
Приготування:
Листя хріну ретельно промиваємо, вирізаємо тверду серцевину і відразу перекладаємо в блендер. Замість блендера можна використовувати і м’ясорубку.
Наступним кроком закладаємо в блендер соковиті м’ясисті помідори. Додаємо часник, гострий перець і перемелюємо до повної однорідності.
До отриманої масі вливаємо олію, всипаємо хмелі-сунелі, сіль, цукор і ще раз включаємо блендер, щоб спеції як слід перемішалися.
Розкладаємо суміш по чистих сухих баночках, закручуємо кришками і прибираємо на зберігання.
Готову суміш зберігаємо в холодильнику або підвалі до 3-ох місяців. А для більш тривалого зберігання її можна заморожувати!
Суміш виходить ароматна, пряна і в міру гостра! Гострота прийнятна, навіть очі не сльозяться. Тому багатьом вона припаде до смаку.
Нагадаємо рецепт ароматної домашньої приправи.
2532Читайте нас у Facebook