- 18.07 22:28 Золоте правило вибору головного убору: секрет голлівудських зірок вам сподобається
- 18.07 22:00 Дуже смачний салат: особливо сподобається тим, хто хоче бути струнким
- 18.07 21:31 Серйозний претендент: Джастін Бібер йде на новий рекорд
- 18.07 21:02 Кавунова дієта: чи допомагає вона схуднути та вивести токсини
- 18.07 20:44 «Для закваски помідорів використовую чорнобривці, які мають дивовижну властивість», — кулінарка Оксана Вознюк
- 18.07 20:33 Був декілька разів поранений, але кожного разу повертався до побратимів: на війні загинув 21-річний захисник з Полтавщини
- 18.07 20:06 Штрудель з яблуками та грушею: навіть не дієті можна собі дозволити такий смаколик
- 18.07 19:56 Рибам — «Туз Кубків», Скорпіонам — «Вісімка Пентаклів», а Терезам — «Королева Мечів»: Таро-прогноз і поради карт на 19 липня
- 18.07 19:40 Це все гра в довгу: експерт пояснив, що означають заяви та кроки Дональда Трампа щодо України
- 18.07 19:24 Гаррі вирішив підти «шляхом принцеси Діани»: що задумав Сассекс
- 18.07 19:13 Може вирішив зімітувати: військовий експерт про відсутність атак на Київ через візит Келлога
- 18.07 18:49 Мов удар чемпіона: популярний співак разом з Олександром Усиком випустив нову композицію
Вареники з сиром на пару: порадуйте родину ситною вечерею

Вареники з солоним сиром - це страва, яку варто не лише приготувати, але й поцікавитися її історією та значенням в українській народній кухні.
Фудблогерка Світлана Юрченко пропонує рецепт слобожанських вареників з сиром на пару. Хто жодного разу не їв — спробуйте, радить кулінарка.
Складники:
- 500 мл — молоко або кефір
- 50 г — дріжджі пресовані
- 2 ст.л. — цукру
- 1 ч.л. солі
- 30 мл — олії
- 700 -750 г — борошна
Начинка:
- сир домашній
- жовток
- сіль за смаком
Приготування:
До теплого молока чи кефіру додаємо дріжджі, цукор, сіль, перемішуємо до однорідності. Додаємо олію і просіяне борошно в декілька прийомів. Вимішуємо тісто. Накриємо рушничком, поки готуємо начинку .
Сир (домашній, жирний) висипаємо в миску, додаємо жовток чи два — залежно від кількості сиру, солимо за смаком та розтираємо виделкою. Тісто ділимо на дві частини. Одну прикриваємо рушничком, іншу розкачуємо товщиною 5−7мм, вирізаємо кружальця d 7 см. Ліпимо варенички. Варимо на парі на середньому вогні 5 хв. Витягуємо, поливаємо розтопленим вершковим маслом. Подаємо зі сметаною.
Нагадаємо рецепт вареників з полуницею від Наталії Жук — саме так готують цю смакоту на Київщині.
12652Читайте нас у Facebook