«Про магазинний забудете назавжди»: готуємо ароматний кетчуп для пікніка
Цей кетчуп, за словами кулінарки Валентини Кошової, готується з натуральних продуктів і тому він виходить дивовижно смачним і ароматним, саме таким, який підкреслить природний смак м'яса. Вихід — 4 баночки по 0,5 л.
Інгредієнти:
2,5 кг помідорів
1 велика цибулина
1 пачка приправи для шашлика (30 г)
1 ст. л. солі
1 склянка цукру (200 мл)
100 мл оцту
Приготування
Помідори перебити блендером, проварити 40 хв. Додати 1 цибулину, порізану кубиком, проварити 20 хв. Знову все перебити блендером. Додати сіль, цукор, оцет та приправу до шашлика. Проварити 10 хв і розлити у сухі стерилізовані банки. Якщо помідори дуже соковиті, то можна розвести 1 ст. л. крохмалю у холодній воді та влити у кетчуп. Такий кетчуп ви можете зробити і гострішим: коли відкриєте баночку соусу, просто видавіть туди кілька зубків часнику, додайте червоного меленого перцю і отримаєте дуже гострий соус.
А як приготувати кетчуп із кабачків, який стане родзинкою літнього меню і порадує взимку, розповіла кулінарка Лариса Павлюк.
141375Читайте також: «Вистачить на всю зиму»: готуємо борщову заправку за перевіреним рецептом
Читайте нас у Facebook