- 14:11 Порошенко пішов на угоду з владою? ЗМІ про неочікуваний політичний маневр «ЄС» в Київраді
- 14:02 «Ця війна стає крапкою в „миротворчих зусиллях“ Трампа і ще однією історією, в якій його кинув путін», — аналітик про удар Ізраїля по Ірану
- 13:51 Сила допомоги: тренінг в Олімпійському коледжі імені Івана Піддубного від FAST та Favbet Foundation
- 13:32 Курс долара стабільний, то може перейти на заощадження в євро? Банкір радить, як вчинити
- 13:14 ЄС продовжив захист українських біженців, але продовжує шукати варіанти їхнього повернення додому
- 13:09 Кава, молоко і не тільки: у червні обов'язково підживіть троянди у саду цими продуктами з вашої кухні
- 12:49 Атакували з таємної бази дронів в Ірані: деталі масштабної операції «Нація левів» Ізраїлю проти режиму в Тегерані
- 12:48 Кременчуцькі рятувальники витягнули чоловіка з 45-метрового кар’єра
- 12:36 Українські розвідники паралізували роботу російської митниці, податкової служби та залізниці
- 12:20 «Кілька днів не виходили з дому. Були наче прибиті»: телепродюсер Олексій Гончаренко про пережите під час війни
- 12:10 Частина Одеси залишилася без водопостачання через масштабну аварію: у місті величезні черги за водою
- 12:01 Де і коли дивитись у прямому ефірі Україна U21 — Фінляндія U21: розклад трансляцій та прогноз на матч Євро-2025
Яблучний пиріг зі штрейзелем: ідеально до філіжанки кави

Тісто пухке, волокнисте та довго не черствіє. Зверху хрумка крихта та штрейзель надають вершкового смаку. Такий пиріг може бути з будь-якою начинкою, пояснює кулінарка Тетяна Петришина.
Яблучний пиріг зі штрейзелем
Начинка
Яблука — 10 шт.: очистити, нарізати, потушити 5 хв. на сковороді з цукром (3−4 ст. л.) до напівготовності, щоб вони були ціленькими. Персик порізати на кубики та дати трішки цукру (персик свіжий, не тушкований).Штрейзель
100 г масла, 100 г цукру, 150 г борошна, ванільний цукор — 10 г. Все перетерти на крихту (не дуже дрібну).
Тісто
Дріжджі — 20 г (або 2 ч. л. сухих)
Молоко тепле — 250 мл
Яйця — 1 шт.
Цукор — 6 ст. л.
Сіль — 1 ч. л.
Олія — 6 ст. л.
Борошно — 500 г ± (в мене іде близько 450−500 г). Дивлячись, яке борошно
Приготування
В теплому молоці розчинити дріжджі, цукор, додати сіль, яйце, олію, поступово додати просіяне борошно, замісити м'яке тісто, спочатку трішки липне, муки більше не даємо, вимішуємо.
Накрити плівкою, поставити в тепле місце підійти, тісто збільшиться у 2−3 рази.
Розділити на 8 частин, тоненько розкачати в овал. Його поділити на дві частини, посипати штрейзелем, викласти на обидва кінці начинку, згорнути кожен до середини, викласти в застелену пергаментом форму по колу квіточкою (серединка — кругла булочка), дати тісту ще раз підійти у формі близько 20−30 хв.
Тоді змастити жовтком з молоком, посипати штрейзелем. Випікати в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці 30 хв., до золотистого кольору (орієнтуйтеся на особливості духовки).
Можна в середину не додавати штрейзель, тоді змастити тісто м’яким маслом, а зверху викласти яблучну начинку.
Раніше кулінарка Тетяна Петришина розповідала, як приготувати фруктовий пиріг.
5372Читайте також: Смачнюче хачапурі на сніданок від Тетяни Литвинової: для ледачих, з лаваша, всього за 15 хвилин
Читайте нас у Facebook