- 00:07 Україна U21 прикро програла Данії на старті Євро-2025: відеоогляд матчу
- 12.06 22:27 Тест «Ресторанний етикет» від тренд-редакторки «ФАКТІВ» Ольги Сметанської
- 12.06 22:00 Незвичайний салат від кулінарки-гастроблогерки Марини Гармаш: смакує зі смаженою картоплею
- 12.06 21:30 Загадкова каблучка на пальці доньки Джолі та Пітта спровокувала чутки про можливі заручини
- 12.06 21:01 Найкращі овочі та фрукти від гіпертонії: обов’язково включіть їх до свого меню
- 12.06 20:45 «Квіткові натюрморти відновлюють нас, як сама природа», — колекціонерка фарфору Людмила Карпінська-Романюк
- 12.06 20:32 Рік рідні сподівались і чекали: на Вінниччині попрощалися з воїном, який прийняв останній бій на Донеччині
- 12.06 20:07 Кабачковий торт із зеленню: приготуйте за цим рецептом і не переживайте за свою талію
- 12.06 19:57 Дівам — «Закохані», Терезам — «Світ», а Тельцям — «Королева Пентаклів»: Таро-прогноз та поради карт на 13 червня
- 12.06 19:43 Не лише не додадуть, а й заберуть: кого з пенсіонерів і чому змусять повернути виплати
- 12.06 19:34 Зеленський назвав умову, коли «москва зазвучить миролюбно»
- 12.06 19:19 «Впевнений, що рф має план»: військовий оцінив загрозу наступу росії з білорусі
Заготівля з характером: маринований перець чилі на зиму — закуска не для слабаків

Любителі гостренького можуть урізноманітнити меню маринованим перцем, який «додасть градусів» особливо у холодну пору року. Раніше рецептом подібної консервації ділилася блогерка Лілія Цвіт.
Своїм рецептом гіркого маринованого перцю діляться й автори каналу «Ідеї для сніданку та вечері», які стверджують, що така закуска чудово пасує взимку до всіх міцних спиртних напоїв. Цей рецепт не вимагає стерилізації, перці можуть зберігатися кілька років завдяки своїй гостроті та наявності у складі оцту.
Інгредієнти:
- Перець чилі — 500 г;
- Вода — 500 мл;
- Сіль — 1 стол. л.;
- Цукор — 1 стол. л.;
- Оцет — 1 стол. л.
Приготування:
- Перець (краще брати невеликий, на «один укус») помийте і наколіть в кількох місцях зубочисткою.
- Банки простерилізуйте будь-яким зручним способом. Це можно робити протягом 5−7 хвилин у мікрохвильовці, близько 30 хвилин при 100 градусах у духовці, або тримаючи над парою чи заливаючи окропом. Кришки достатньо прокип'ятити протягом хвилини.
- Наповніть баночки перчинками, залийте окропом, прикрийте кришками і залиште хвилин на 10.
- Воду злийте в окремий посуд, додайте сіль, цукор, влийте оцет. Якщо у вас не оцет 6−9%, а есенція, то розбавте її водою у співвідношенні 1:8.
- Доведіть маринад до кипіння, залийте у банку, щільно закрийте кришкою або закатайте.
Перці рекомендують консервувати у маленьких банках, адже такої «гарячої» закуски має вистачити на довго.
А ще на зиму можна замаринувати огірки з кетчупом чілі, які також не вимагають стерилізації.
Фото Pixabay
710Читайте нас у Facebook