- 08:41 Дрони ворога масовано атакували Україну: на Рівненщині є руйнування та постраждалі
- 08:16 Терезам потрібно знайти баланс між особистим та робочим, а Рибам не варто забувати про реальність: гороскоп на середу, 14 травня
- 13.05 22:27 Етикет шведського столу: деякі правила вас здивують
- 13.05 22:01 Фантастично смачний травневий салат: готується дуже швидко
- 13.05 21:31 Хто б міг уявити: таємницю Вікторії Бекхем випадково розкрив Девід
- 13.05 21:02 Догляд за півоніями у травні: ця обробка покращує цвітіння та захищає від хвороб
- 13.05 20:35 Нещодавно отримав нагороду «Лицарський хрест»: на Донеччині загинув воїн з Житомирщини
- 13.05 20:07 Духмяний кекс з кисломолочним сиром: порадуйте себе цією корисною випічкою
- 13.05 19:54 Левам — «Король Пентаклів», Тельцям — «Ієрофант», а Овнам — «Туз Жезлів»: Таро-прогноз та поради карт на 14 травня
- 13.05 19:44 Базова соціальна допомога: Сергій Коробкін пояснив, хто зможе з липня отримувати 4500 грн щомісяця
- 13.05 19:44 Китай, Австралія, Японія, Південна Корея і Швейцарія: ГУР назвало тих, хто допомагає рф робити нову ракету «Бандероль»
- 13.05 19:33 Кріштіану Роналду відреагував на дебют сина у збірній Португалії U15
Це справжній насичений смак цитрусів у поєднанні з шоколадом. Те, що треба для святкового настрою. Та й ідеально буде, коли хочете приємно здивувати гостей, ділиться дієтологиня Катерина Черкаська, яка раніше пропонувала приготувати шоколадний брауні з горіхами.
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 220 г цукру
- 250 г борошна
- 150 мл вершків 33% жирності
- 75 г вершкового масла (+25 г для змащення форми)
- 1 ч. л. розпушувача
- цедра одного апельсина
- 1 дрібка солі
Для сиропу для просочення кексу:
- сік одного апельсина
- 50 г цукру
Для прикрашання:
- 100 г темного шоколаду
- 2 ст. л. олії
Приготування:
Вбийте у миску 4 яйця, додайте 220 г цукру й дрібку солі. Збийте до пишної маси. Влийте у миску вершки та натріть цедру апельсина. До суміші додайте розтоплене вершкове масло і ретельно збийте. Потім додайте борошно, розпушувач і все ще раз перемішайте до однорідної консистенції. Перелийте суміш у форму для запікання та випікайте в завчасно розігрітій духовці 40−45 хв при 180 градусах.
Тим часом приготуйте сироп для просочення пирога. Вичавіть у каструлю сік апельсина, з якого ми знімали цедру. Додайте 50 г цукру, доведіть до кипіння, щоб цукор розтанув. Дайте охолонути.
Готовий пиріг дістаньте з духовки. Дайте трохи остигнути, не виймаючи з форми. Зробіть проколи дерев’яною шпажкою та залийте сиропом. Залиште пиріг до повного вистигання.
На паровій бані розтопіть шоколад з олією. Змастіть пиріг шоколадною глазур’ю та прикрасьте за вашим смаком.
Нагадаємо рецепт імбирно-цитрусового чаю.
247Читайте нас у Facebook