Тільки світле та нефільтроване: чому корисно іноді «балувати» пивом рослини в саду та на городі
Окрім звичної «хімії», дачники на городі застосовують й звичайні харчові продукти, які, як виявилося, допомагають рослинам розвиватися. Наприклад, з додаванням молока або сироватки готують підживлення для кабачків. А пиво допоможе підвищити стійкість розсади до хвороб та сприятиме формуванню великих плодів.
Як стверджує канал «Идеи для дачи и дома», дріжджі, що містяться в пиві, посилюють утворення коренів, укріплюють імунітет рослин, стимулюють їхнє зростання. Завдяки дріжджам пиво багате на амінокислоти, білки, залізо, фосфором, а шишкам хмелю — на мікро- і макроелементами, такі, як калій, мaгій. А солод забезпечує рослини углеводами і рослинними білками.
Читайте також: Поділіться пивом з помідорами, баклажанами та огірками: вони точно віддячать вам величезним урожаєм (відео)
Досвідчені городники рекомендують для приготування підживлення брати будь-яке світло пиво. Найкраще — нефільтоване, непастеризоване. А ось темне пиво для цього не підійде.
Засіб готують так: 0.5 л світлого пива додають у 10 л відстійної води кімнатної температури. Цим добривом рослини поливають під корінь щотижня. Попередній полив водою грядок не потрібний.
А ще пиво можна використовувати у пастках, які допомагають городникам позбутися капустянки.
Фото Pixabay
156Читайте нас у Facebook