- 14:00 Що вибрати в липні для підживлення городніх культур (поради агрономів)
- 13:48 Хто в НАБУ знищує його репутацію: «Українські новини» оприлюднили ТОП-10 корупційних та кримінальних скандалів бюро
- 13:30 Деякі продукти подорожчали на 26%: у НБУ розповіли, які товари подорожчали і чому
- 12:54 Спрацює навіть у страшну спеку: як швидко охолодити салон автомобіля, що стояв під палючим сонцем (лайфхак для водіїв)
- 12:31 «Усе, як на війні, — не знаєш, чим закінчиться»: полтавець-військовий та його дружина відкрили майстерню з виготовлення кахлів ручної роботи
- 11:56 Таро обіцяють здійснення мрій: кому Всесвіт подарує 10 липня тільки хороші новини
- 11:49 Стрілянина в Києві: що повідомляє поліція про вбитого на вулиці чоловіка
- 11:33 До осені росія запускатиме по Україні понад 1000 дронів за раз, — аналітики
- 10:53 Молода кукурудза за рецептом Олександра Городника: готується у мікрохвильовці всього за три хвилини
- 10:52 Росіяни вдарили по Києву балістикою, крилатими ракетами та «Шахедами»: як відпрацювала ППО
- 10:32 «Знищу кляту Москву»: що обіцяв Трамп донорам його виборчої кампанії у 2024 році
- 10:03 Є місця, де вода сягає майже трьох метрів: дощі затопили Львів
Готуємо разом із Джеймі Олівером: відомий шеф запропонував свій варіант вальдорфського салату

Джеймс (Джеймі) Олівер — відомий англійський шеф-кухар, який у себе на батьківщині не менш популярний, ніж Євген Клопотенко чи Тетяна Литвинова в Україні.
Як і українські «телешефи», Джеймі бере участь у телепроєктах та видає книги, в яких популяризує здорове харчування.
Цікаво, що багато іноземців використовують записи його телешоу не тільки для того, щоб навчитися добре готувати, але й для вивчення «правильного» варіанту англійської мови, адже акцент кухаря, і навіть його жарти, зрозумілі людям у багатьох країнах.
Як приклад пропонуємо запис одного з телеетерів Джеймі, в якому він запрошує глядачів у «прекрасний світ салатів» і готує корисний вальдорфський салат, який чудово підходить для жінок на дієті.
«У класичній заправці для „Вальдорфа“ — майонез. За бажанням можете замінити його йогуртом», — пропонує шеф-кухар.
Вальдорфський салат
Інгредієнти на 4 порції
1 упаковка черешкової селери
по 1 середньому грону рожевого та білого винограду без кісточок
60 г волоських горіхів
2 яблука
2 маленькі качанчики салату романо
оливкова олія
сіль
Для заправки:
1 ст. л. дрібно нарізаного тархуна
200 г натурального йогурту
2 ст. л. оливкової олії
1 ст. л. англійської гірчиці
1−2 ст. л. лимонного соку
сіль
перець
Приготування:
Інгредієнти для заправки змішати та поставити у холодильник.
Викласти виноград і горіхи на застелений пергаментом лист, збризкати оливковою олією, посолити і поперчити, запікати при 200 ° С приблизно 10 хв.
Очистити селеру від твердих зовнішніх волокон. Нарізати тонкими скибочками.
Так само зробити з салатом романо.
Яблука нарізати тонкою соломкою, не очищаючи від шкірки.
Змішати селеру, романо та яблука, покласти запечені ягоди винограду. Додати горіхи.
Полити заправкою й салат готовий.
А от відома кулінарка Наталя Калніна нагадала рецепт дуже простого, але смачного салату, для приготування якого знадобляться бюджетні продукти. Вона також поділилась рецептом угорського пирога, схожого на снікерс.
1282Читайте нас у Facebook