- 12:20 «На вручення Томоса ми мали надати зі скарбів лаври щось особливе. Вибрали ось цей шедевр»: у Києві відкрилася надзвичайна виставка
- 11:54 Трамп пообіцяв негайно надіслати Україні 10 ракет для Patriot: що вплинуло на це рішення
- 11:26 «Він вбиває багато людей»: Трамп пообіцяв путіну «сюрприз»
- 11:11 Рятувальники показали наслідки нічних ударів росіян по Волині, Житомирщині та Київщині
- 10:44 «Найпростіший ягідний пиріг у світі» від телеведучого Олександра Попова: неймовірно смачний й «виглядає казково»
- 10:24 Я інший: відомий дизайнер повернувся до України
- 10:21 Вижити тут можна лише на максимальній швидкості: в Autostrada відновлюють прифронтові дороги Харківщини під прицілом ворога
- 09:57 «Волонтери, дрони й герої не врятують нас від того, що насувається. Ми програли битву за сердця, душі та мізки», — військовий Антон Шевельов
- 09:29 «Електричку» олімпійського чемпіона Беленюка прострілили під час ракетної атаки рф
- 09:06 У ніч на 9 липня ворог запустив по Україні понад 700 дронів та більше десятка ракет: як спрацювала ППО
- 09:06 Помер знаменитий український композитор Ігор Поклад
- 08:43 «Кинжалами» — по Луцьку: вночі росія масовано атакувала ракетами та дронами захід України
Якщо взяти зовсім маленькі баклажани, вийде чудова закуска, а якщо великі — основна страва. Баклажани можна нафарширувати не лише м’ясним соусом, а й тушкованими овочами або нутом з томатним соусом, або ж приготувати рулет з баклажанів, ділиться фудблогерка Світлана Климовська.
Складники:
- 7−8 маленьких баклажанів
- 300 г фаршу
- 1 велика цибулина
- 1 велика морква
- 2−3 зубки часнику
- 0,5 банки томатів у власному соку
- Зелень
- Сіль та перець на смак
- 0,5 ч. л. паприки копченої
- 1 ч. л. сушеного орегано
- Оливкова олія
- 200 г сулугуні
- Грецький йогурт для подачі
Приготування:
Баклажани помити, розрізати навпіл, зробити надрізи м’якоті. Збризнути оливковою олією, посолити, поперчити. Запекти в духовці до готовності.
Приготувати м’ясний соус. На оливковій олії тушкувати цибулю та моркву порізані кубиком, додати фарш, всі спеції. Влити томати та пів чашки води. Тушкувати з відкритою кришкою 20−30 хв, доки соус не стане густим. Додати порізану зелень петрушки.
М’якоть баклажанів роздавити виделкою. Половинки баклажанів нафарширувати соусом. Запікати до красивого, рум"яного кольору. Додати свіжу зелень. Подавати на подушці з грецького йогурту.
Раніше «ФАКТИ» розповідали, як приготувати варення з полуниці з базиліком за 10 хвилин. А Євген Клопоненко порадив рецепт смачних вареників з черешнею.
759Читайте нас у Facebook