Голубець-молодець: рецепт ледачих голубців по-новому від Тетяни Литвинової
Страви з капусти люблять всі українці. Квашена капуста, капусняк, борщ, бігос, голубці — це лише початок довгого переліку страв, що їх готують з капусти спритні господині.
А ще ж існують різновиди кожної з цих страв. Наприклад, голубці бувають ледачими. Це коли у вас немає багато часу, аби приготувати велику кількість окремих голубців і ви робите один великий.
Так зробила і блогерка Тетяна Літвінова, яка приготувала «голубець-молодець» у вигляді… овочевого пирога.
Перелік інгредієнтів:
- капуста — 700 г;
- морква — 200 г;
- цибуля — 200 г;
- рис — 50 г;
- фарш — 500 г;
- томатний соус — 200 г;
- часник, сіль, коріандр — за смаком;
- сметана — 100 г;
- часник — 2 зубчики.
Приготування
Насамперед Тетяна показала, як швидко відділити листя капусти — для цього треба просто замотати качан у харчову плівку і відправити у мікрохвильовку на 15 хвилин (при середній потужності).
Для начинки цибулю та часник подрібнюємо і пасеруємо на олії або вершковому маслі, додаємо натерту моркву. Сирий фарш змішуємо з сирим рисом (його потрібно взяти небагато), додаємо підсмажені овочі, спеції і томатний соус. Не забудьте посолити!
Настав час діставати нашу капусту з мікрохвильовки. Розбираємо її на листочки і викладаємо на дно підготовленої форми для запікання так, аби краї звисали.
Товсту частину капустяного листя варто вирізати, щоб коли при тушкуванні все з'єдналося, запіканка була однорідною. На цьому етапі викладаємо начинку і утрамбовуємо її по всій площині форми.
Наступним шаром йдуть шматочки капусти, якими треба покрити начинку.
Наостанок огортаємо наш голубець тими краями капусти, які звисають з форми
Заливаємо все міксом сметани і томатного соусу і ставимо запікати при 180 градусах протягом 45 хвилин (орієнтовно).
Нагадаємо також про рецепт запіканки з молодою капустою від Ольги Матвій.
13940Читайте нас у Facebook