Які десерти ви готуєте восени? Напевно, на основі яблук і груш. Але чимало солодких ласощів можна зробити з моркви чи гарбуза. Це смачно та бюджетно.
Подавайте такі ласощі у гарному посуді, щоб створити особливу атмосферу.
Рецептом морквяної карамелі поділилася кулінарка із Кривого Рогу Елла Іванова.
— Морквяна карамель — неймовірна, — каже Елла Іванова. — Смачна, солодка та дуже ароматна. Морква надає карамелі незвичайної структури.
Морквяна карамель
- 150 пюре моркви
- 150 г цукру
- 100 г вершків 33%
- Дрібка солі
- 30−40 г вершкового масла
- Прянощі (наприклад, кориця) — на смак
Моркву відварюємо та подрібнюємо за допомогою блендера.
З'єднуємо морквяне пюре, вершки, прянощі. Добре розмішуємо та прогріваємо, але не доводимо до кипіння.
На суху сковороду насипаємо цукор. Готуємо карамель. Нехай цукор сам плавиться.
Акуратно додаємо вершки з морквою. Добре розмішуємо.
Знімаємо з вогню і додаємо вершкове масло та сіль. Розмішуємо та проціджуємо через сито. Чудова карамель готова. Остудіть — і тільки тоді спробуйте.
Смачного!
Побалуйте також близьких ідеальним осіннім напоєм для Гаррі Поттера — гарбузовим нектаром на сучасний лад.
Раніше Елла Іванова розповіла, як приготувати грибний крем-суп, до якого не треба додавати вершки та плавлений сир.
Фото з альбому Елли Іванової
380Читайте нас у Facebook