- 13:52 За квітень українці отримали субсидію на оплату комуналки у меншому розмірі: у ПФУ пояснили, чому так
- 13:21 путін не готовий до переговорів: Волкер висловився на адресу кремля
- 12:56 Дженніфер Лопес зазнала серйозної травми обличчя під час репетиції: як виглядає зараз красуня
- 12:20 Рятівна вишиванка: більш як 100-літній музейний експонат у Кременчуці слугує оберегом для воїнів
- 12:07 Гроші, цілі, кар’єра: до кого скоро прийде фінансове процвітання після періоду випробувань
- 11:45 Більше ніякого «рок-н-роллу» від машинки не побачите: як змусити пралку стояти нерухомо на місці
- 11:22 Від росії до Китаю і білорусі: хто одягає і озброює бійців КНДР, які воюють проти України
- 10:51 Потап з пляшкою в руці натякнув на відкриття нового ресторану та побував у паралельній реальності
- 10:36 Гол-шедевр ударом зі своєї половини поля прикрасив матч чемпіонату Нідерландів
- 10:34 Намагався продати ворогу закриту інформацію про військові об’єкти Черкащини: СБУ затримала чергового зрадника
- 10:25 Вашингтон проти: США не хочуть бачити Зеленського на саміті НАТО
- 09:55 Зелена цибуля на зиму: як заготувати корисну зелень без втрат смаку та аромату
Дієтичний форшмак: їжте скільки заманеться, жодні калорії вам не страшні

Форшмак — дуже популярна закуска єврейської кухні, паштет з оселедця. Дуже смачна та незвичайна страва. Зазвичай у форшмак додають багато вершкового масла та вмочений у молоці білий хліб. Але можна приготувати й дієтичний форшмак, ділиться дієтологиня Катерина Черкаська.
Складники:
- Оселедець — 50 г
- Яблуко — 40 г
- Яйце варене — 1 шт.
- Цибуля — 20 г
- Оливкова олія — ½ ч. л.
- Лимонний сік — 20 г
- Бездріжджовий хліб або хлібці — 20 г
- Зелень і спеції — на смак.
Приготування:
Оселедець відділяємо від кісточок і нарізаємо на невеличкі шматочки. Яйце і яблуко теж нарізаємо. Цибулю нарізаємо мілким кубиком заливаємо окропом і додаємо оцет, щоб вийшла вся гіркота. Лишаємо цибулю на 3 — 5 хв., потім зливаємо рідину. В блендер відправляємо оселедець, яйце, яблуко, цибулю, олію, лимонний сік та мілко нарізану зелень. Все ретельно перебиваємо. Подаємо форшмак з грінками з хліба або з хлібцями.
Раніше шеф-повар Валентина Кущ (Валя Саенко) поділилася рецептом смачної рибної намазки, уточнивши, що йдеться не про форшмак із оселедця, а саме про паштет зі скумбрії, який готується за п'ять хвилин.
3096Читайте нас у Facebook