- 15:31 Максим Галкін відзначає 49-річчя на Сейшелах: без пафосу, але з теплом та сенсом
- 15:30 «Полісся» та «Олександрія» отримали суперників у відборі Ліги конференцій
- 15:21 Курс долара досягне 44 гривень: коли це станеться
- 15:17 Асоціація правників України закликає правоохоронні органи припинити грубе втручання в роботу адвокатів
- 15:03 Угоди за окупаційними законами та звʼязки з проросійськими політиками: ЗМІ про претендента на посаду голови БЕБ
- 14:51 Швидке громадянство тільки для союзників: Рада ухвалила закон про множинне громадянство
- 14:21 Почніть з України: у Франції звернулись до путіна після страшної атаки по Києву
- 14:17 Земляки нового головного тренера: жереб визначив опонента «Шахтаря» у 2-му раунді кваліфікації Ліги Європи
- 13:54 Окупанти атакували пожежну частину на Херсонщині: поранено трьох рятувальників
- 13:53 Бред Пітт та Інес де Рамон у «весільній» сукні відвідали прем'єру фільму «Формула-1»
- 13:22 Дітям можуть заборонити ходити до дитячих садків та шкіл, а батьків каратимуть: що відбувається
- 13:10 Став відомий суперник «Динамо» у кваліфікації Ліги чемпіонів: підсумки жеребкування
Вершкове морозиво у шоколаді: побалуйте рідних смакотою

Домашнє морозиво без морожениці — це ідеальний спосіб відчути себе шефом, який одночасно вміє обходитися без складної техніки і безцеремонно поїдати все прямо з палички. Головне — не забудь пояснити холодильнику, що морозиво на зберіганні, а не на вечірці поїдання, жартує кулінарка Маргарита Сагірова.
Інгредієнти (на 6−8 порцій):
Для морозива:
- Вершки 33−35% - 500 мл
- Згущене молоко — 200 мл
- Ванільний цукор — 10 г
Для шоколадної глазурі:
- Темний шоколад (не менше 60% какао) — 200 г
- Вершкове масло — 2−3 ст.л.
Додатково
- Форми та дерев'яні палички — для подачі
Приготування:
Охолодіть вершки в холодильнику (і чашу з вінчиком теж). Збийте вершки до м'яких піків. Влийте згущене молоко і ванільний екстракт, акуратно перемішайте лопаткою до однорідності. Розлийте масу у формочки (або викладіть у контейнер), вставте палички.
Заморожуйте щонайменше 6 годин, краще — ніч.
Зробити шоколадну глазур. Розтопіть шоколад із вершковим маслом на водяній бані або короткими імпульсами в мікрохвильовій печі.
Остудіть глазур до кімнатної температури — вона моє бути рідкою, але не гарячою.
Дістаньте морозиво із форм. Швидко занурте у глазур. Поверніть у морозильник для зберігання. Можете додати до маси шматочки печива, ягід, горіхів.
Нагадаємо рецепт морозива всього з двох продуктів від Ольги Матвій.
211Читайте нас у Facebook