Тримаємо пост зі смаком: рецепт гарбузового кексу від Лізи Глинської
Кулінарка Ліза Глінська запропонувала пісний рецепт гарбузового кексу — він може бути цікавим людям, які тримають піст. Піст розпочався 28 листопада та триватиме до Різдва.
Рецепт вона опубліковала на своїй сторінці у соцмережах.
Інгредієнти:
- 200 г борошна (1, 25 склянки, об'єм 250 мл);
- 200 г натертого гарбуза;
- 70 г цукру (2,5 ст. л. з гіркою);
- 70 г рослинної рафінованої олії (3,5 ст. л.);
- 80 мл апельсинового фрешу (4 ст. л.);
- цедра одного апельсина;
- 10 г розпушувача (2 ч. л. з гіркою);
- 50 г фініків;
- 30 г мигдальних слайсів (3 ст. л.).
Читайте також: Дуже смачна «осіння» страва з гарбуза, яку ви 100% ніколи не куштували
Приготування:
- Увімкніть духовку на 170С.
- Заберіть кістки з фініків, наріжте шматочками.
- Змішайте гарбуз, олію, апельсиновий сік, цукор, цедру та фініки, перемішайте.
- Змішайте борошно з розпушувачем, додайте гарбуз, замісіть тісто.
- Змастіть форми олією, посипте дно і боки мигдальними слайсами.
- Викладіть тісто до середини форм.
- Відправте кекси випікатися в розігріту духовку на 40−45 хвилин. Готовність перевірте дерев'яною шпажкою.
- Дістаньте з форми кекси, дайте охолонути, оберніть харчовою плівкою і залиште на ніч — дозрівати.
Раніше кулінарка Оксана Гутиряк розповіла, як приготувати гарбузові желейки.
Фото зі сторінки Лізи Глінської
653Читайте нас у Facebook