Швидко та неймовірно смачно: битки з тюльки по-одеськи від Володимира Ярославського
В багатьох українських містах є свої фірмові рецепти різноманітних страв, наприклад, котлет по-київські чи кров’янки по-одеськи.
Суддя шоу «МайстерШеф» Володимир Ярославський, який зізнався у любові до Одеси, моря, сонця та страв з морепродуктів, запропонував фоловерам приготувати за його рецептом битки з тюльки. «Це дуже смачно та швидко. В магазині шукайте свіжу або заморожену тюльку, вона ж чорноморський анчоус», — порадив він.
Інгредієнти:
- 2 пачки чорноморських анчоусів с/м (1кг);
- 2 великих яйця;
- 2 ст ложки борошна з гіркою;
- ½ пучка зеленої цибулі (біла частина);
- ½ пучка петрушки та кропу;
- сіль і перець — за смаком;
- рослинна олія для смажіння;
- ложка сметани -для ніжності.
Приготування:
- Почистити рибу, відрізавши голову, видаливши кишківник та хребет.
- Додати яйця, зелень, борошно, спеції, замішуати.
- Смажити на пательні на середньому вогні з обох боків.
- Викласти на паперову серветку, щоб вона увібрала зайвий жир.
- Подавати страву гарячою.
«Можна подавати зі сметаною чи зробити соус „Дзадзикі“ з тархуном. Смакота, наче на морі! До речі, анчоус дуже корисна риба для дієти, я то знаю. Багата на омега-3, білок та мінерали. Мені дуже смакує ще й маринованою у пряному маринаді», — додав шеф-кухар.
Одесити вставили свої «п`ять копійок» та розповіли, які варіанти приготування цієї страви у них є. Та жалілися, що наразі немає вільного доступу до моря і люди не рибалять.
Раніше ресторатор Сава Лібкін поділився смачним рецептом гратена по-одеськи.
Фото — скріншот
1071Читайте нас у Facebook