Рецепт літнього та легкого холодного супу, який у спекотне літо припаде до смаку всім поціновувачам італійської кухні, створив бренд-шеф Марко Черветті, пише «Шуба».
У 200 мл теплої води замочіть 100 г хлібних шматочків. Можна брати черствий білий хліб. Потім вимочені сухарики відтисніть від зайвої рідини й помістіть у чашу кухонного комбайна.
Решту хліба (50 г) поріжте як на маленькі сухарики, покладіть на деко й випікайте у духовці до золотистої скоринки 15 хвилин.
Помідори надріжте навхрест. Опустіть в окріп на 1 хвилину, потім дістаньте і зніміть шкірку та виріжте грубу частину, до якої кріпилася плодоніжка. Додайте помідори в чашу до хліба.
Туди ж додайте оцет, 1 зубчик часнику, сіль, перець і подрібніть все до однорідної консистенції. Помістіть отриману томатну суміш у холодильник на 2 години.
В окрему миску вичавіть другий зубчик часнику. Змішайте подрібнений часник з оливковою олією і подрібненим базиліком. Посоліть.
Додайте сухарики в ароматну суміш із базиліком, перемішайте інгредієнти.
З’єднайте отриману ароматну заправку з нарізаним огірком, моцарелою та зеленим перцем. Розлийт охолоджений томатний суп по тарілках.