ПОИСК
Книга рецептів

Українські «бандерики» в хрусткій паніровці від «позитивного» юнака Антона

10:41 26 листопада 2024
бендерики

Українські бендерики — трикутні млинці з начинкою — чудовий приклад українського фастфуду. Страва отримала свою назву від міста Бендери у Молдові.

Але досить часто їх називають «бандерики» на честь героя визвольної боротьби українського народу. І, певно, з моменту нападу агресора на Україну саме такий варіант має більше доцільності на вживання.

Тому не дивно, що саме так називає страву симпатичний юнак Антон, який переїхав з міста в село і розповідає про життя у сільській місцевості.

Він поділився рецептом смачних млинців з різними начинками у паніровці.

РЕКЛАМА

Млинці:
0,5 л. — молока
0,5 л. — гарячої води
2 ст.л. — цукру
1 ч.л. — солі
3 — курячих яйця

Картопляна начинка:
500 гр. — відвареної картоплі
250 гр. — печінкового паштету
2 шт. — цибулі
сіль/перець — за смаком

Сирна начинка:
250 гр. — кисломолочного сиру
2 ст. л. — цукру
¼ ч. л. — солі

РЕКЛАМА

Для паніровки:
2 — курячих яйця
150 гр — панірувальних сухарів

Приготування:

РЕКЛАМА

Для млинців змішати всі інгредієнти, додати ще 500 мл гарячої кип'яченої води, щоб
млинці вийшли тоненькими з дірочками.

Залишити суміш для млинців на 7- 10 хвилин. За цей час в ній активується клейковина і млинець буде виливатися рівненько на сковорідці.

Картопляну начинку для бендериків відварити у підсоленій воді.

Порізати цибулю й обсмажити до повної готовності на олії.

Картоплю потовкти, додати до неї підсмажену цибулю. Картопляна начинка готова.

Для сирної начинки додати до кисломолочного сиру цукор, дрібку солі. Все добре перемішати.

Можна ще додати жовток яєчний, щоб сир краще тримався у млинці.

Далі можна формувати бендерики.

Їх потрібно обваляти у яйці, потім у панірувальних сухарях й підсмажити з двох боків на
гарячій сковорідці.

Млинці виходять хрусткими й дуже смачними.

У коментарях до посту підписники рецепти Антона дякують йому не тільки за гарний рецепт, а й за його настрій. Пишуть, що на хлопця приємно дивитись — справжній українець. Рецепти дає зрозумілі, які дійсно можно готувати без зайвих зусиль та зі звичайних продуктів.

Раніше ми публікували рецепт сирних та яблучних млинців від блогерки Тетяни Литвинової. А також рецепт млинців на кефірі за рецептом фудблогерки Марини Гармаш.

94

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів