- 13:38 «Вікіпедія» оновила дані про ключового координатора «Великого будівництва» Юрія Голика: про що йдеться
- 13:34 Гроші дешевшають: чому взяти кредит восени — гарна ідея, а вклад робити варто вже зараз
- 13:15 Обирав для афери лише військових: одеська поліція зловила хитрого шахрая
- 13:09 «Коли ви впадаєте у відчай, ви робите те, на що розраховані удари росіян», — Петро Шуклінов
- 12:46 Пенсія для військових з інвалідністю: у МОЗ вказали на важливі нюанси
- 12:21 Система не знає болю: вдова захисника змушена доводити, що чоловік загинув на фронті
- 12:14 Російський «кріт» у ЗСУ полював за «Нептунами»
- 12:01 Українського чемпіона Європи та віцечемпіона світу з плавання важко поранено на фронті
- 11:53 «Соєві мита», які протирічать Угоді про Асоціацію з ЄС, провалилися в Раді
- 11:52 Терпіння вичерпано: Трамп озвучив ультиматум Ірану
- 11:35 Немає сил плакати: Ілона Гвоздьова показала, як відновлює сили
- 11:22 Ми не починали війну: путін озвучив чергові маніпулятивні заяви щодо України
Книга рецептів
11:44
—
4 червня 2025
Коли хочеться чогось ароматного і зігріваючого: Butter Chicken за рецептом Пави

Фудблогер Вадим Бжезинський (Пава), який раніше розповідав, як готують тонкі деруни, запропонував рецепт страви, ідеальної для вечері.
На своїй сторінці в соцмережах він розповів, як приготувати Butter Chicken — ніжну курку в пряному соусі.
⠀
Інгредієнти:
- Куряче філе — 400 г;
- Вершкове масло — 50 г;
- Олія — 15 г;
- Кардамон — 10 шт.;
- Гвоздика — 7 шт.;
- Цибуля — ½ шт.;
- Кешʼю — 30 г;
- Імбир (сухий) — 1 ч. л.;
- Часник (сухий) — 1 ч. л.;
- Паприка — 1 ч. л.;
- Куркума — ½ ч. л.;
- Гарам масала — 1 ч. л.;
- Лимонний сік — 1 ч. л.;
- Цедра лимона — ½ шт.;
- Томати пелаті — 400 г;
- Вершки — 70 г;
- Сіль, перець — за смаком.
Читайте також: Курячі стегенця на овочевій подушці: просто і неймовірно смачно
⠀
Приготування
- Кардамон та олію обсмажити на суміші масла та олії — має за'явитися аромат.
- Додати на пательню дрібно нарізану цибулю та смажити до м’якості.
- Додати кешʼю, трохи обсмажити, а потім додати імбир, часник, спеції, цедру.
- Влити томати пелаті, тушкувати 10 хвилин.
- Взбити соус у блендері до кремової текстури та повернути на пательню.
- Додати сіль, перець, лимонний сік та вершки.
- Викласти в соус курку, тушкувати 10 хвилин.
«Подавайте з рисом. Готуйте, коли захочеться чогось ароматного та зігріваючого», — радить Вадим Бжезинський.
Раніше кулінар Елла Іванова поділилася незвичайним рецептом приготування курячих стегон, у якому немає жиру.
Фото — скріншот
164Читайте нас у Facebook
Наступний матеріал
Новини партнерів