- 17:47 Захист від колорадського жука без «хімії»: посадіть це біля картоплі, і «колоради» забудуть дорогу до вашої дачі
- 17:21 Популярність Меган Маркл впала до історичного мінімуму: що сталося
- 16:47 Редиска по-грузинські від Івана Янюка: страва, яка запам’ятається вам надовго
- 16:23 В Україні знайшли варіант, як захистити БПЛА від дронів-перехоплювачів — ЗМІ
- 15:35 На Одещині внаслідок пожежі загинули двоє малолітніх дітей
- 15:24 Ніжна і незламна: популярний гурт випустив потужний кліп
- 14:56 Чемпіонат України з футболу, 29-й тур, 17 — 18 травня: результати та відеоогляди матчів, становище команд
- 14:47 Більше, ніж приправа: як ефективно очистити унітаз за допомогою речі, яка є у кожної господині
- 14:21 Що робити, якщо вам заблокували рахунок через порушення банківських переказів: поради банкіра
- 13:52 У Стамбулі російська делегація погрожувала захопити нові області України — ЗМІ
- 13:22 Не садіть розсаду зранку: основні правила закладення майбутнього врожаю помідорів
- 12:56 Дуже схожа на Бреда Пітта: у мережі з’явилися нові фото старшої біологічної доньки актора
Буряк, вино і пармезан: оригінальний рецепт різотто від Володимира Ярославського

Суддя шоу «МастерШеф» Володимир Ярославський, який запропонував приготувати борщ на яловичих ребрах з яблучним сидром, вирішив продовжити «бурякову» тему рецептом незвичайного різотто.
Його родзинка — все той же буряк, який кулінар пропонує доповнити печеної грушею, сиром горгонзола і білим вином.
Вам знадобляться:
- 100 г рису арборіо або карнаролі
- 1 цибулина шалот
- 15 г оливкової олії
- 35 г білого сухого вина
- 350−400 г бульйону
- 15 г вершкового масла 82.5%
- 40 г пармезану
- 50−70 г сиру горгонзола
- печені шматочки груші
Приготування
На сковороду наливаємо оливкову олію, трохи розігріваємо, додаємо рис і очищену цибулину. Постійно помішуючи, злегка прогріваємо рис. Спочатку від масла рисинки стають більш прозорими, а потім біліють — це нам і потрібно.
Додаємо вино і випаровуємо його.
Гарячий несолоний бульйон додаємо частинами в 4−5 прийомів (можна брати курячий або овочевий, наприклад, з очисток спаржі).
Рис, помішуючи дерев'яною лопаткою або ложкою, потрібно довести до стану, коли з зерен вийде частина крохмалю, який стане основою для соусу.
При цьому важливо не розламати зерна — вони повинні залишатися цілими.
Важливо: стежте за тим, щоб рис завжди був в рідини і ні в якому разі не смажився. Також стежте, щоб з боків ємності рису не було.
Так рис готується орієнтовно 18 хвилин.
В кінці приготування додається випарений сік буряка з додаванням вина і чебрецю. Також можна додати зерна ванілі.
Далі консистенція доводиться до стану соусу, до страви додається шматочок масла і його знімають з вогню.
Тільки після цього додається пармезан.
Нагадаємо, раніше Ярославський запропонував приготувати на манер різотто … вівсянку, додавши в неї лисички і пармезан.
1156Читайте нас у Facebook