Джеймі Олівер поділився секретами приготування печені до Різдва
Знаменитий британський кухар, телеведучий, автор книг з кулінарії та ресторатор Джеймі Олівер, який нещодавно поділився «кращим рецептом» запеченої картоплі, розкрив секрети приготування печені до Різдва, який наводить видання New Idea.
Джеймі пропонує альтернативу традиційній страві у вигляді «змішаної» печені, куди входять фарширована курка, свиняча груднинка та яловичина.
Інгредієнти :
3 цибулини
30 г вершкового масла
30 г сушеної журавлини
1 лимон
1 пучок шавлії (20 г)
1 пучок чебрецю (20 г)
30 мл коньяку
300 г крихт кексу панетоне, хлібних крихт або панірувальних сухарів
1 велике яйце
1,2 кг свинячої груднинки
1,5 кг тушки курки
1,2 кг високоякісної яловичини без кісток, згорнутої в рулет та обв'язаної шпагатом
Оливкова олія
Підготовка
1. Для начинки очистить і дрібно наріжте цибулю, покладіть у велику сковороду з антипригарним покриттям, поставте на середній вогонь, приправте та смажте всуху протягом 15 хвилин, регулярно помішуючи.
2. Додайте масло та журавлину, натерту цедру лимона і вичавлений з нього сік, а також нарізане листя шавлії.
3. Готувати ще 5 хвилин — поки цибуля не стане м'якою.
4. Додайте коньяк (за бажання його можна обережно підпалити), вимкнути вогонь і дайте охолонути.
5. Коли суміш охолоне, натріть панетоне або візьміть сухарі, додайте яйце і добре перемішайте.
6. Покласти свинячу груднинку шкірою вниз на відрізки шпагату. Покласти половину начинки, акуратно згорнути та зав'язати, щоб закріпити.
7. Начинку, що залишилася, помістіть в порожнину шиї курки, потім натягніть на неї шкіру і підверніть під тушку птаха.
8. Помістіть чебрець в іншу порожнину тушки курки, потім зв'яжіть ніжки разом мотузкою, також підвернувши крильця та обв'язуючи їх посередині.
10. Накрийте все це та поставте в холодильник на ніч.
На наступний день.
1. Дістаньте все м'ясо з холодильника за годину до початку приготування, натріть кожен шматок 1 столовою ложкою оливкової олії, приправляючи морською сіллю та чорним перцем.
2. Розігріти духовку до 190 °C. Смажте тільки свинину у великому деку на середній полиці протягом 15 хвилин, потім додайте курку і запікайте ще 15 хвилин.
3. Додайте яловичину, поливаючи м'ясо соками з дека, і запікайте протягом ще однієї години — доки все не буде готовим і сік не стане прозорим.
4. Викладіть м'ясо на блюдо, накрийте фольгою та чистим рушником і залиште на 1 годину.
5. Ви можете використовувати деко, щоб знову розігріти підливу — приберіть зайвий жир, потім тушкуйте підливу на середньому або повільному вогні на плиті, поки вона не стане гарячою, зішкрібаючи липкі шматочки.
6. Влийте залишки соку в підливу та зніміть нитку, перш ніж нарізати все м'ясо.
Раніше «ФАКТИ» писали — кухар Джеймі Олівер показав, як приготувати королівський мохіто.
1705Читайте нас у Facebook