Незважаючи на поради медиків, які застерігають від зайвого вживання алкоголю в новорічну ніч, дуже багато хто на ранок 1 січня почувається не дуже добре.
Допомогти їм може «похмільний суп», рецепт якого наводить один із інтернет-ресурсів.
Необхідні продукти:
- Філе куряче велике — 1 штука
- Вода очищена — 3−3,5 літри
- Картопля середнього розміру — 2−3 штуки
- Морква великого розміру — 1 штука
- Цибуля ріпчаста середнього розміру — 2 штуки
- Огірки солоні бочкові великого розміру — 5−7 штук
- Рис круглозернистий — 80−100 грам
- Сіль за смаком
- Перець чорний горошком — 2−3 штуки
- Лист лавровий середнього розміру — 1−2 штуки
- Паста томатна консервована — за смаком
Як бачимо, набір продуктів ідентичний тим, що використовуються для традиційного розсольника.
Етапи приготування
У каструлю з нарізаним курячим філе виливаємо очищену воду та ставимо на середній вогонь. Після закипання бульйону вогонь робимо тихіше, накриваємо кришкою каструлю і варимо куряче філе протягом 20−25 хвилин. Через 15 хвилин для ароматності можна додати в бульйон лаврове листя та чорний перець горошком.
Для засмажки в сковороду наливаємо невелику кількість рослинної олії та ставимо ємність на середній вогонь. Коли олія добре розігріється, робимо маленький вогонь і викладаємо в сковороду цибулю. При постійному помішуванні дерев'яною лопаткою смажимо цибулю протягом 5−7 хвилин до тих пір, поки вона не стане м'якою та ніжно-коричневого кольору. Додаємо в ємність моркву і знову добре перемішуємо. Продовжуємо тушкувати овочі до того часу, поки морква стане м'якою (приблизно 7−9 хвилин).
Додаємо в засмажку подрібнені солоні огірки, знову все перемішуємо і продовжуємо тушкувати ще протягом 8−10 хвилин, після чого додаємо консервовану томатну пасту, знову все перемішуємо дерев'яною лопаткою і готуємо овочеву суміш ще 3−4 хвилини. Після цього вимикаємо конфорку, а засмажку відставляємо убік настоятися.
За 10 хвилин до готовності бульйону додаємо в каструлю картоплю й рис. Все добре перемішуємо столовою ложкою та продовжуємо варити під кришкою протягом 15−20 хвилин до готовності картоплі.
В останню чергу додаємо в ємність овочеву засмажку і варимо страву після закипання протягом 2−3 хвилин. Після цього вимикаємо конфорку, а каструлю закриваємо щільно кришкою і відставляємо убік настоятися протягом 20 хвилин.
Після того, як суп настоїться, його можна розливати по тарілках та подавати до столу. Через пікантну кислинку вже після першої ложки ви відчуєте, як у тілі з'являється бадьорість та приємне тепло.
Нагадаємо, за правилами Різдвяного посту, що триває, гарячі страви і рослинну олію можна вживати по вівторках, четвергах і у вихідні дні.
1442Читайте нас у Facebook