ПОИСК
Книга рецептів

Якщо свято вдалося: простий рецепт похмільного супу

8:59 1 січня 2022
Якщо свято вдалося: простий рецепт похмільного супу

Незважаючи на поради медиків, які застерігають від зайвого вживання алкоголю в новорічну ніч, дуже багато хто на ранок 1 січня почувається не дуже добре.

Допомогти їм може «похмільний суп», рецепт якого наводить один із інтернет-ресурсів.

Необхідні продукти:

  • Філе куряче велике — 1 штука
  • Вода очищена — 3−3,5 літри
  • Картопля середнього розміру — 2−3 штуки
  • Морква великого розміру — 1 штука
  • Цибуля ріпчаста середнього розміру — 2 штуки
  • Огірки солоні бочкові великого розміру — 5−7 штук
  • Рис круглозернистий — 80−100 грам
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний горошком — 2−3 штуки
  • Лист лавровий середнього розміру — 1−2 штуки
  • Паста томатна консервована — за смаком

Як бачимо, набір продуктів ідентичний тим, що використовуються для традиційного розсольника.

РЕКЛАМА

Етапи приготування

У каструлю з нарізаним курячим філе виливаємо очищену воду та ставимо на середній вогонь. Після закипання бульйону вогонь робимо тихіше, накриваємо кришкою каструлю і варимо куряче філе протягом 20−25 хвилин. Через 15 хвилин для ароматності можна додати в бульйон лаврове листя та чорний перець горошком.

РЕКЛАМА

Для засмажки в сковороду наливаємо невелику кількість рослинної олії та ставимо ємність на середній вогонь. Коли олія добре розігріється, робимо маленький вогонь і викладаємо в сковороду цибулю. При постійному помішуванні дерев'яною лопаткою смажимо цибулю протягом 5−7 хвилин до тих пір, поки вона не стане м'якою та ніжно-коричневого кольору. Додаємо в ємність моркву і знову добре перемішуємо. Продовжуємо тушкувати овочі до того часу, поки морква стане м'якою (приблизно 7−9 хвилин).

Додаємо в засмажку подрібнені солоні огірки, знову все перемішуємо і продовжуємо тушкувати ще протягом 8−10 хвилин, після чого додаємо консервовану томатну пасту, знову все перемішуємо дерев'яною лопаткою і готуємо овочеву суміш ще 3−4 хвилини. Після цього вимикаємо конфорку, а засмажку відставляємо убік настоятися.

РЕКЛАМА

За 10 хвилин до готовності бульйону додаємо в каструлю картоплю й рис. Все добре перемішуємо столовою ложкою та продовжуємо варити під кришкою протягом 15−20 хвилин до готовності картоплі.

В останню чергу додаємо в ємність овочеву засмажку і варимо страву після закипання протягом 2−3 хвилин. Після цього вимикаємо конфорку, а каструлю закриваємо щільно кришкою і відставляємо убік настоятися протягом 20 хвилин.

Після того, як суп настоїться, його можна розливати по тарілках та подавати до столу. Через пікантну кислинку вже після першої ложки ви відчуєте, як у тілі з'являється бадьорість та приємне тепло.

Нагадаємо, за правилами Різдвяного посту, що триває, гарячі страви і рослинну олію можна вживати по вівторках, четвергах і у вихідні дні.

1421

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів