Зберігаємо часник за методом Катерини Мазурець: пролежить довго, і без спеціального посуду
Вирощування часнику не вимагає таких зусиль, як, наприклад, грядки з томатами, і зазвичай дає хороший врожай. Але важливо не лише виростити часник, а й вчасно та правильно його викопати.
Адже якщо момент втрачено, головки часнику розпадатимуться на часточки, смакові якості погіршаться, та й зберігатиметься він погано. Лише в разі своєчасного збирання часнику вдасться зберегти голівки до нового врожаю.
Власними методами зберігання часнику ділиться блогерка Катерина Мазурець, яка здобуває вже другу агроосвіту і веде блог «Корисні корисності».
«Часник копаємо у суху погоду і декілька днів на сонечку підсумуємо і підв’ялюємо (головне не пересушити, щоб бадилля не лопало коли будете сплітати). Спосіб класний … робочий… перевірений корисними корисностями… КОРИСТУЙТЕСЬ», — пише Катерина.
Суть методу — у створенні такої собі тугої «коси» з часнику на стеблі, яку слід добре закріпити грубою ниткою чи шпагатом. Зв'язаний таким чином часник можна зберігати в будь-якому сухому місці — хоч на дачі, хоч у власній квартирі.
В той же час інші дачники, нагадаємо, нині виламують стрілки у цибулі та підгодовують огірки.
4298Читайте нас у Facebook