- 22:28 Секрети ароматів, які стимулюють витрачати гроші: зверніть увагу на нюанси
- 22:01 Сирний пиріг з черешнею: легкий десерт готується за півгодини
- 21:31 Кеті Перрі викликала занепокоєння шанувальників відсутністю обручки
- 21:02 Найкраща спеція для мозку: яка трава може суттєво покращити пам’ять
- 20:59 Семирічну дівчинку, яка зникла в Одесі, знайшли вбитою
- 20:38 Ціни на нафту та хвиля мігрантів: Пелюховський про кризу у разі війни на Близькому Сході
- 20:35 Близько місяця у шпиталі боролись за його життя: на Вінниччині поховали 22-річного розвідника, якого важко поранили на Курщині
- 20:08 Кукурудзяний мус з двома видами сиру — можна тим, хто на дієті
- 19:59 «Тихий план «Б» від влади? Що пишуть ЗМІ про кандидата в очільники БЕБ Цивінського
- 19:43 У рф знайшли застосування новій зброї з КНДР: експерт розповів, чому вона може стати дуже небезпечною
- 19:16 Рве на шматки: популярна співачка вразила зміною
- 18:59 Скорпіонам — «Сонце» та радість, Дівам — «Трійка Жезлів» та плани на майбутнє: Таро-прогноз на 20 червня
Як приготувати смачний вінегрет: три важливі поради від шеф-кухаря Величка

Шеф-кухар Андрій Величко радить експериментувати, додаючи до традиційного вінегрету не лише традиційні інгредієнти, а й інші продукти. Все залежить від фантазії. Деякі, наприклад, радять готувати цю страву з нутом.
«Писати рецепт вінегрету достеменно не бачу жодного сенсу. Тут я певен, що у багатьох є свій коронний рецепт. У когось із квасолею, у когось — з оселедцем чи тюлечкою, а у когось — з білими грибами чи квашеною капустою» , — пише кулінар у соціальних мережах і додає: «Але ось чим я хочу поділитися, і що точно буде цікаво, то це порадами шефа».
Овочі.
Запікайте, це посилить їхній смак. Запікайте з ароматними травами, запікайте з часником або гілочкою розмарину, запікайте збризнувши олією або загорнувши у фольгу. До цього відварювали? Спробуйте новий смак тих самих овочів. Солодше запеченої моркви та буряків складно знайти овочі. При цьому не забувайте, що картопля готується швидше — їй достатньо 30−40 хвилин, тоді як моркві потрібно близько години, а буряку півтори години запікання. І ще — не перепікайте.
Що ще додавати у вінегрет? Мариновані огірки, квашені огірки, огірки бочкові. А ще квашена капуста. Кілька видів квасолі. Можна свіжу цибулю або мариновану в оцті.
Не овочі.
Що ще додати у вінегрет? Виходьте за межі. Мариновані гриби, копчена скумбрія або солона тюлечка, солонина або підкопчений окіст. Вінегрет не зобов'язаний бути нудним і дієтичним. Спробуйте вінегрет із опеньками та відвареним язиком. Або з копченою скумбрією та маринованою цибулею.
Заправка.
Є салатна заправка, яка називається вінегретною. Або соус вінегретий. Говорячи простими словами, це суміш оцту та олії у співвідношенні 1:3. Оскільки оцет з маслом ніколи не змішати, то для отримання емульсії потрібно додати гірчицю або яєчні жовтки.
Моя порада — візьміть 2 ст ложки смачного оцту, розмішайте у ньому сіль і перець, додайте 2 ст ложки гірчиці, і тонкою цівкою вливайте олію, постійно помішуючи віночком. Олії трохи більше пів-склянки. Яка олія — рослинна домашня, нерафінована, або оливкова, рапсова або суміш кукурудзяної та кунжутної? Як ви любите…
Читайте також: Літній вінегрет: особливий смак .
«Я думаю, ви помітили, що світ вінегрету набагато цікавіший і різноманітніший, ніж просто суміш відвареного буряка з огірками та картоплею. Експериментуйте та знайдіть своє поєднання!» — додав Андрій Величко.
Раніше шеф-кухар дав кілька порад щодо приготування смачного пюре.
Фото зі сторінки Андрія Величка у соцмережах.
12717Читайте нас у Facebook