- 14:31 Війна в Україні може тривати роками: президент Чехії назвав причину
- 14:00 Що вибрати в липні для підживлення городніх культур — поради агрономів
- 13:48 Хто в НАБУ знищує його репутацію: «Українські новини» оприлюднили ТОП-10 корупційних та кримінальних скандалів бюро
- 13:30 Деякі продукти подорожчали на 26%: у НБУ розповіли, які товари подорожчали і чому
- 12:54 Спрацює навіть у страшну спеку: як швидко охолодити салон автомобіля, що стояв під палючим сонцем (лайфхак для водіїв)
- 12:31 «Усе, як на війні, — не знаєш, чим закінчиться»: полтавець-військовий та його дружина відкрили майстерню з виготовлення кахлів ручної роботи
- 11:56 Таро обіцяють здійснення мрій: кому Всесвіт подарує 10 липня тільки хороші новини
- 11:49 Стрілянина в Києві: що повідомляє поліція про вбитого на вулиці чоловіка
- 11:33 До осені росія запускатиме по Україні понад 1000 дронів за раз, — аналітики
- 10:53 Молода кукурудза за рецептом Олександра Городника: готується у мікрохвильовці всього за три хвилини
- 10:52 Росіяни вдарили по Києву балістикою, крилатими ракетами та «Шахедами»: як відпрацювала ППО
- 10:32 «Знищу кляту Москву»: що обіцяв Трамп донорам його виборчої кампанії у 2024 році
Корисно для схуднення: травниця поділилась, як готувати пророщене насіння

Харчування пророщеним насінням зовсім не сучасний винахід. Це — їжа наших пращурів, які з неї черпали силу самої природи. Особлива цінність такої живої їжі в тому, що вона акумулює в собі надзвичайну кількість корисних організму речовин. Наприклад, у пророслому зерні в кілька сот разів більше вітамінів, ніж у зеленій рослині. Для пророщування зазвичай використовують насіння усіх видів злакових, бобових, овочів та горіхів. Можна проростити зерна пшениці, коричневий рис, овес, ячмінь, квасолю, гречку, сочевицю, насіння чіа, кукурудзу, нут, зелений горошок, лляне насіння, маш, кіноа, насіння гірчиці, жито, соєві боби, кунжут, насіння соняшника, пояснює травниця Наталія Земна, яка раніше розповідала, чому солодкий перець має обов’язково бути у вашому меню.
«Якщо проростки до 2 мм — вживаємо разом із зерном, якщо більші — виносимо банку на світло, дорощуємо до 5−7 см і вживаємо зелені ростки. Раджу приготувати паштет з петрушкою та часником.
Проростки пшениці (200 г) пропустіть через м’ясорубку, або подрібніть в блендері, додайте порізану зелень петрушки (50 г), розтертий часник (30 г), олію (30 г), сіль. Усе ретельно перемішайте і використовуйте як паштет для бутербродів, складову частину других страв, або ж додавайте у перші страви та салати.
Наприклад для схуднення є багато смачних рецептів смузі із зеленими паростками пшениці (висота десь 8−10 см). Приготуйте смузі з паростками пшениці, апельсином та бананом.
Нам потрібні: 1 склянка води, ¼ склянки свіжих зелених паростків пшениці, 1 апельсин або 2 мандарини, ½ банана, ½ склянки льоду. Викладіть всі інгредієнти в блендер та збийте до однорідної маси".
Раніше «ФАКТИ» публікували поради травниці тим, у кого підвищена кислотність та турбує печія.
321Читайте нас у Facebook